Agenda

Literair Podium Leudal

Beste literatuurliefhebber,

Nog even, en dan is daar de volgende literaire middag van Literatuur Podium Leudal. Het wordt een volle, interessante middag, beslist de moeite waard om uw agenda voor vrij te houden, - als u dat niet al gedaan had.

Het programma:

·      Fijn dat Wanda Gielen ons weer laat genieten van een column en/of vers.

·      Professor Mathijs Sanders van de Rijksuniversiteit Groningen trakteert ons op een lezing over de klassieker Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. Professor Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Hij is bovendien een begenadigd spreker, dus laat u verrassen!

Nooit meer slapen wordt wel als Hermans’ beste boek beschouwd, voor zover het mogelijk is zoiets te bepalen. Zelf vind ik het in ieder geval een van de indringendste boeken die ik ooit gelezen heb. Vreemd, ik herinnerde het mij als een dun boekje, maar toen ik het onlangs weer uit de kast pakte, bleek het tot mijn verbazing meer dan 300 pagina’s te bevatten! Dit zegt wellicht iets over mijn geheugen, maar zeker alles over de inhoud van dit geweldige boek. Het is ook verfilmd. ·      Ik ben er trots op dat Margje Wittermans een vol uur bij ons komt optreden met een deel haar nieuwste voorstelling Nestgoud. In haar voorgaande voorstellingen stonden zangeres Janis Joplin en dichter Slauerhoff centraal. In Nestgoud is dat de dichteres Vasalis. Symboliseerde Slauerhoff reislust en hang naar avontuur, Vasalis staat voor rust en koekjes bij de thee. Als kind kwam Margje Wittermans bij Vasalis aan huis, niet beseffend dat ze met een groot dichteres van doen had. Maar voor haar voorstelling vindt ze Vasalis’ gedichten toch te veel gaan over dood en verdriet, terwijl ze juist blij is, want moeder geworden! De nadruk ligt in de voorstelling dan ook op balanceren tussen moederschap en acteren.

·      Tussen alle bedrijven door verzorgt Anne van Buul telkens een intermezzo op de harp, zodat we steeds op een rustige manier kunnen omschakelen naar het volgende onderdeel.

 

U ziet, een boordevol programma, dat dan ook ruim tweeënhalf uur zal gaan duren. En dat nog steeds voor slechts €5,-!

 

Graag tot 8 maart in de Bombardon voor een mooie middag,

 

Wies Kerbusch

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »