Agenda

Beijlshof Landart Manifestatie

 

Expo, een werkgroep binnen de Stichting Kunst en Cultuur Leudal, organiseert van 15 t/m 30 oktober 2022 de ‘Beijlshof Landart Manifestatie’.
Op het eeuwenoude landgoed Beijlshof te Heythuysen, gelegen op het kruispunt van vier middeleeuwse karresporen uit Haelen, Horn, Heythuysen en Baexem, creëren 19 kunstenaars werken in en met behulp van de natuur.
Langs de kunstwerken is een wandelroute uitgestippeld. De eigenaar van het landgoed, de ‘Stichting het Limburgs Landschap’ verleent belangeloos alle medewerking.
 

 

Informatie over de kunstenaars

Een breed scala aan kunstenaars verleent zijn medewerking aan de manifestatie, van Maastricht tot in Leeuwarden. We kunnen nog geen kunstwerken laten zien omdat ze speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd worden. Als u de site van de kunstenaars bezoekt krijgt u al een indicatie van hun kunst en hun manier van werken. Namen van de kunstenaars: Bart Ensing, Carla Rump, Clemens Maassen, Dirk Verberne, Erik Sok, Ellen van Putten, Guus van den akker, Herwig Nulens, Hetty de Boer, Jac Linssen, Jonathan Wanders, Mattanja Coehoorn, Michiel Romme, Moniek Westerman, Natascha Waeyen, Sjoerd Schwibettus, Emmy

 

Jeugdproject Fantasiedieren
Onderdeel van de manifestatie is het ‘Jeugdproject Fantasiedieren’ waarbij 80 leerlingen van Jenaplanschool ‘de Klink’ te Grathem en basisschool ‘de Zjwiek’ te Roggel, begeleid door de kunstenaars Hetty de Boer, Veerle van Esser en Jonathan Wanders, van natuurlijke materialen fantasiedieren en andere werken maken die in de natuur geplaatst worden.

 

Historische tentoonstelling
In de eeuwenoude rustieke schuren vindt daarnaast een historische tentoonstelling plaats over de relatie tussen Beijlshof en andere boerenhoeven in de regio met de ‘Graven van Horne’. (Vele dorpen in Midden-Limburg vielen vóór de Napoleontische tijd onder het ‘Graafschap Horne’).
Deze expositie is opgezet in samenwerking met de kenner van de historie in Midden-Limburg Adelin Remy, met Jos Vossen die in zijn jeugdjaren vele uren doorbracht op het landgoed, met de heemkundeverenigingen van Horn en Heitse en met het Limburgs museum te Venlo.

 

Rondleidingen

Wij verzorgen rondleidingen voor groepen van 8 tot 15 personen met aandacht voor kunst, natuur en historie.
De kosten bedragen € 10,- per rondleiding plus € 5,- per persoon (koffie/thee met gebak, geserveerd op ons gezellige terras, is inbegrepen.
Neem tijdig contact met ons op, dan kunnen we samen een tijdstip inplannen (ook buiten de gebruikelijke openingstijden).

Voor ouderen en mensen met een handicap en licht dementerenden worden speciale rondleidingen verzorgd.
Rolstoelen met rupsbanden zijn beschikbaar. 

Ook nemen we contact op met alle basisscholen en middelbare scholen in Leudal. Voor leerlingen van basisscholen en middelbare scholen in Leudal wordt een kleine excursie voorbereid met uitleg door leerlingen die aan het Project Fantasiedieren hebben meegedaan, een rondwandeling over het landgoed langs de kunstwerken en een versnapering tot slot.
Bewoners van het AZC te Baexem zullen hand en spandiensten verrichten bij het inrichten van de buitententoonstelling. 
Samen met familie en vrienden worden ze uitgenodigd voor een gezamenlijke rondleiding met koffie, thee of fris en gebak of kleine lunchgerechten.

 

Informatie en openingstijden

Op vrijdag 14 oktober worden de kunstwerken opgeleverd door kunstenaars en leerlingen, gevolgd door een korte feestelijke opening voor genodigden.
De ‘Beijlshof Landart Manifestatie’ is voor publiek geopend van zaterdag 15 oktober t/m zondag 30 oktober. De buitenexpositie is elke dag toegankelijk. De Historische expositie en het terras zijn geopend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Locatie: Beijlshof 1; 6093PK Heythuysen.
De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjaak Denessen, coördinator van de Manifestatie: Jmgdenessen@hetnet.nl of tel. 0475-492860 / 06-57386126.

 

Links
Zie ook onze speciale site www.Beijlshof-LandArt.nl voor meer informatie.
We hebben ook een video opgenomen op het landgoed. Klik de volgende link aan om de video te bekijken: www.bit.ly/blam2022

 

Sponsoren

De Beijlshof Landart manifestatie is mogelijk gemaakt dankzij een financiële ondersteuning van de gemeente Leudal, Rabobank Peel, Maas en Leudal, het VSB-fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de provincie Limburg.  

 

Parkeren

U kunt parkeren bij Frank Coolen machines; Biesstraat 59, Heythuysen.
(Parkeren op het landgoed Beijlshof is niet toegestaan) 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »