Agenda

Beijlshof Landart Manifestatie

Beijlshof Landart Manifestatie 2022 

De Stichting Kunst en Cultuur Leudal (SKCL) organiseert een gemengde manifestatie in en om de boerenhoeve en de landerijen van landgoed Beijlshof te Heythuysen (Beylshof 1; 6093 PK Heythuysen).

Onderdelen van de Manifestatie:
A. Buitenexpositie
Met een collectief van 20 kunstenaars worden kunstwerken en installaties gerealiseerd rondom de boerenhoeve en op de landerijen, passend in de entourage en het landschap. Er wordt een wandelroute uitgestippeld langs alle creaties over de landerijen en door de natuur.
B. Binnenexpositie
In twee grote schuren met rustieke houten spanten wordt een Historische tentoonstelling en fotocollectie ingericht over Beijlshof en de relatie met de graven van Horne (in samenwerking met Heemkundevereniging Heytse en Horn, het Limburgs Museum). Daarnaast worden ook in de binnenruimte door de kunstenaars speciale kunstwerken vervaardigd.
C. Project basisscholen
Leerlingen van Basisscholen uit Leudal worden begeleid door kunstenaars om van natuurlijke materialen, snoeihout, bloemen etc. vogelverschrikkers, heksen, fantasiedieren en andere objecten te maken die geplaatst worden in het landschap.

Na de rondwandeling kunt u op ons gezellig aangeklede terras genieten van koffie of thee met gebak, van frisdrank of van een in een heksenketel speciaal bereide kruidensoep gemaakt van ingrediënten uit de natuur.

Openingstijden
De officiële opening is op zaterdag 15 oktober. De manifestatie loop tot en met zondag 30 oktober.
De buitenexpositie is permanent opengesteld.
Terras en historische expositie zijn geopend voor publiek op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00 uur tot 17.00.

 

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »