2023 06 16 jazz in de tuin

Zondag 16 juli 2023

 

TERUGBLIK JAZZ IN DE TUIN 


Op 16 juli 2023 vond Jazz in de Tuin 2023 wederom plaats in de prachtige beeldentuin van HAK 2.0 bij de familie van Baal aan de Rijksweg in Horn. Het weer was de aanwezigen goed gezind en de door de Stichting opgebouwde tenten hoefden gelukkig alleen maar als beschutting tegen de zon te dienen. De band ”Le Demi-Équipe”  bestaande uit leden van de Limburgse band L’Équipe de Rêve speelden samen met gastsolist Lollo Meier stukken o.a. uit het Limburgse Realbook.

 

 

De in het boek voorkomende nummers, o.a. van Lollo Meier zelf, kwamen goed over en samen met de overige solisten uit de band werd het een mooi afwisselend geheel. Ook dit jaar waren er een kleine honderd aanwezigen, al met al een zeer geslaagde jazz middag.

 

 

Op naar een volgende editie in 2024 !

 

 

 

Lees meer »

2023 10 08 Literair Concert

Zondag 8 oktober 2023

Terugblik Literair Concert

 

Op 8 oktober voerde het Vespucci kwartet uit Amsterdam, in samenwerking met een acteur, een concert uit in de grote zaal van de Bombardon.

 

Concertdramaturg Roswitha Devrient had een bijzondere boekbespreking gemaakt over de novelle De Kreutzersonate van Tolstoj waarin de acteur Sieger Sloot de rol speelde van de echtgenoot van de pianiste die in het verhaal zijn vrouw heeft vermoordt. Deze rol speelde hij met verve.

Het verhaal werd omlijst met de muziek van de Kreutzer sonates van Beethoven en Janaçek, die op meesterlijke wijze gespeeld werden door het Vespucci strijkkwartet dat voor deze gelegenheid nog werd uitgebreid met een extra cellist.

Het was de eerste keer dat een concert in deze vorm door de Stichting Kunst en Cultuur Leudal werd georganiseerd, maar gezien de loftuitingen van het aanwezige publiek zal er waarschijnlijk nog vervolg op komen.

Lees meer »

2022 Jazz in de tuin

JAZZ IN DE TUIN 2022

De datum 24 juli 2022 was een goede keuze om JAZZ IN DE TUIN te laten plaatsvinden, het was een prachtige dag. Een dag waarop het tentdak als parasol voor de zon kan dienen in plaats van hemelwater tegen te houden.

De prachtige eigen nummers van gitarist Jens Larsen gecombineerd met de goed gekozen songs uit “The American Songbook” gezongen door de Amsterdamse (goed gebekte) zangeres Roos Faas zorgden voor een mooi afwisselend geheel. De bijdragen van Floriaan Wempe op saxofoon, Luciano Poli op bas en Haye Jellema zorgden ervoor dat het geheel klonk als een (jazzy) klok en dat het aandachtige luisterpubliek na afloop verrukt naar huis ging. Veel complimenten voor deze professionele musici die er goed in slaagden het publiek aandachtig aan zich te binden met goede muziek en humor.

 

 

 

 

 

Lees meer »

2021 Jazz in de tuin

 

JAZZ IN DE TUIN 2021

Gelukkig kon op 25 juli 2021, nadat we een jaar hadden moeten overslaan, weer een “Jazz In De Tuin” evenement georganiseerd worden.
Deze keer in een prachtige beeldentuin aan de rijksweg in Horn.

 


Naast de prachtige kunstwerken die kunstenaarsgroep HAK 2.0 voor deze gelegenheid nog hadden aangevuld, bleek deze locatie ook uitermate geschikt voor dit muziek evenement.

 


De tenten die eigenlijk het publiek voor een eventuele regenbui moesten beschermen bleken ook goed tegen de zon.

 


Net op tijd trokken de wolken weg en kon het ongeveer 90-koppige publiek genieten van jazzmuziek op hoog niveau. “The Jazz Department” zijnde een aantal docenten van het Maastrichts conservatorium, met als gast solist trompettist Dave Vreuls, zorgden voor een spetterend optreden.

                                     

 

Lees meer »

2019 Jazz in de tuin

Op zondag 7 juli was “Jazz in de Tuin” te gast  bij de Uffelse Molen in Haler.

Eén van die, voor sommigen onder ons, nog onbekende idyllische plekjes in Leudal.

Het bleek wederom een fantastische locatie voor een zondagmiddag vol muziek, zo herkenbaar voor bezoekers van “Jazz in de Tuin”.

De hele binnenplaats was ingericht op het aangenaam verpozen, met de mogelijkheid uit te wijken naar de binnen locatie, mocht het weer onverwacht omslaan.

Deze middag gaf L’ Equipe de Rêve acte de présence. En dat hebben we geweten.

Dit “Dream Team” van bandleider/bassist Jo Didderen trakteerde het publiek op een wervelende show van funky, catchy blues tunes, iets meer traditional New Orleans style arrangementen en ballads. 

Daarbij was de hoofdmoot gericht op de nieuwe CD “En Route”, uitgekomen ter gelegenheid van Jo’s 50e verjaardag.

Uitdagend samenspel, afgewisseld met solo’s, met titels als “Meatball Boogaloo”, “Stroganoff” en “Tom Ka Kai”, instrumentaal, culinair entertainment ten top. Maar ook

“Au Secour”, “You should have said so” en “Tante Sidonia” kwamen voorbij!

L’Equipe de Rêve, niet alleen kwaliteit, maar ook het plezier om met elkaar te spelen is bij de leden van de band zo duidelijk aanwezig en dat werkte aanstekelijk bij het publiek.

De beelden die Joop Laarakkers deze middag maakte laten dat ook zonder twijfel zien.

           

 

           

 

Een zeer aangename Jazzmiddag, waarvan meer dan 100 bezoekers getuige waren.

Lees meer »

2018 Jazz in de tuin

Het Multi Generation Trio bij “Jazz in de tuin” 

zondag 29 juli  2018

Een grandioos succes! En dat was het!!!

Nadat wij inmiddels al vele dagen hadden genoten (!) van meer dan zeer warme weersomstandigheden, te warm om buiten te verblijven, bleek dat de weersgoden Stichting Kunst en Cultuur Leudal op deze zondag goed gezind waren.

Zo bleek ook uit het aantal bezoekers (ruim 200!) dat “Jazz in de Tuin” wist te vinden.

             

Sommigen genoten van een lunch in de tuin, anderen planden het bezoek in een fietstocht en daarnaast waren daar uiteraard al diegenen die al jaren trouwe bezoekers van het evenement zijn. Maar al gauw bleek het voorspelde aantal bezoekers de stoutste verwachtingen te overtreffen en moesten alle stoelen worden bijgezet!

         

Vanaf  de eerste noot tot aan het slotakkoord heeft het publiek geboeid geluisterd naar en genoten van al die bekende stukken muziek, gecomponeerd door de “groten der aarde”,  met afwisselend als “lead” de piano, de gitaar en/of de stem.

Jazz Standards als “My Romance”, ” Makin’ Whoopee”, “Have you met Miss Jones” of “La belle Vie”, kwamen voorbij en nodigden menig luisteraar uit om mee te neuriën.

Een aangename temperatuur met hier en daar een wolkje, maakte het ook voor het Multi Generation Trio een feest om voor haar publiek een concert te verzorgen, in de binnentuin van Kasteel Aldenghoor in Haelen.

De “Hymn to Freedom” (Oscar Peterson), gearrangeerd door pianiste Janneke van Tuyl, werd een grandioze afsluiter van een zeer geslaagde middag.

Voor meer foto’s, klik hier.

Lees meer »

2017 Jazz in de tuin

Al vele jaren heeft Stichting Kunst en Cultuur Leudal haar ideale locatie voor “Jazz in de Tuin” bij Kasteel Groot Buggenum gevonden; dit romantische huis met haar unieke inrichting, de tuinen nu volop in bloei en een zeer gastvrije ontvangst die niets te wensen over laat.

Nagenoeg elke keer is het gelukt om met mooi weer, het evenement in de tuin te laten plaatsvinden. Maar mochten de weergoden ons niet goed gezind zijn, dan biedt de prachtige Kruidentuinzaal ook een prima alternatief.

Dit jaar ontvingen wij  Marc Huynen and Friends.

Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria Maastricht en Hilversum en volgde workshops bij o.a. Ack en Jerry van Rooyen.

Daarnaast is hij als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen, Maastricht en Aken. Hij musiceerde o.a. bij de Glenn Miller Orchestra, Il novo Cente (tijdens de Night of the Proms), Toets Tielemans, maar ook met popgroepen als Belle Perez en Rowen Heze.

Marc is medeoprichter van de Mo’Jones Bigband en de KidsBigband “Vitzkids”.

Met zijn onlangs verschenen CD “Sad Songs 7 Groove Tunes” brengt hij een muzikaal compromis, swingende energieke muziek in een grote bezetting, maar is ook te beluisteren in kleine bezetting met melancholieke jazz.

De  “Friends” zijn:

Jo Didderen (contrabas en basgitaar) Hij was al meerdere keren bij ons aanwezig.  

In 2016 kwam zijn laatste album uit: “Happy Hour”. Het repertoire bestaat voornamelijk uit “Jo’s happy instrumentals”, dansbare jazz uitgevoerd met zijn dreamteam l‘Equipe de Rève .

Jo heeft een keer in de maand zijn eigen jazz-avond in café d’n Ingel in Thorn.

Csaba Szekely (gitaar), geboren in Budapest, heeft gestudeerd aan de Musikhochschule in Weimar en Aken, alwaar hij ook woont. Als solist wordt hij veel gevraagd bij internationale festivals en concerten in binnen- en buitenland, maar ook bij verschillende kamermuziek- en jazz formaties. Daarnaast is hij gitaardocent, Big Band leider en studiogitarist.

Gero Körner (piano).  Door zijn bijzondere aandacht en interesse voor de verschillende muziekstijlen viel hij al vroeg op in zowel de klassieke- als jazz muziekwereld.

Zijn professionele opleiding deed hij aan de Hochschüle für Musik und Tanz in Keulen, jazz- en ook klassieke piano. Gero is altijd op zoek naar de artistieke mogelijkheden binnen de muzikale verscheidenheid; popart, electro lounge, klassiek of, zoals op zijn nieuwe album, de stijl van swing-jazz waarvoor hij hits van de afgelopen 40 jaar als jazz standard laat klinken.

Steffen Thormaelen (drums). Studeerde jazzslagwerk aan het conservatorium in Maastricht en speelde op festivals  en tijdens workshops door heel Europa, zuid-oost Azië en (Goethe Institute) USA.

Hij won vele prijzen, zoals CNQ Jerry van Rooyen Award in 2006, Euregio jazzprijs 2004 als gast drummer van de Alsdorfer Big Bandits, talent Blue Note festival Gent 2005.

Zijn muzikale specialiteiten variëren van singer/songwriter, rhythm  and blues, big band tot avant-garde jazz, vele cd-producties met artiesten als Reinhard Mey, Carlo Nardozza e.a.

 

Entree:    € 10, 00 aan de kassa

                    (voorverkoop € 8,00 : Herenhof 4, Baexem 0475-453253)

Lees meer »

2016 Jazz in de tuin

TOP ARTIEST LOUIS VAN DIJK NAAR JAZZ IN DE TUIN IN GRATHEM.

De commissie Muziek van de stichting Kunst en Cultuur is erin geslaagd de topmuzikanten Louis van Dijk en Jo Didderen te boeken voor hun jaarlijkse jazzavond.

Louis van Dijk studeerde cum laude af in klassieke piano. Hij ontwikkelde zich echter als jazzpianist. Hij werkte jarenlang samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List en trad vaak op met Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven.
Louis van Dijk kreeg 3 Edisons en zijn opnamen werden met 19 gouden en 3 platina platen onderscheiden.
Muziek maken, dat is het credo van Louis van Dijk. Improvisatie van klassieke muziek of jazz, het doet er niet toe. Solistisch of met anderen, als het maar muzikaal verantwoord is.

Samen met de Limburgse contrabassist Jo Didderen zal het een avond worden met muziek van topmuzikanten.
Jo Didderen studeerde klassieke contrabas aan het Maastrichts Conservatorium en contrabas-jazz aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.
Onlangs verscheen zijn nieuwste album “Happy Hour”.

Donderdagavond 9 juni om 20.00 uur zijn deze fenomenen van de Jazzmuziek om 20.00 uur te gast in Kasteel Groot Buggenum in Grathem.

Entree aan de kassa € 10,00 p.p.
Entree in de voorverkoop € 8.00 p.p.

Voorverkoopadressen:   Herenhof 4, Baexem tel. 0475 453124 en/of St. Antoniusstraat 13, Baexem tel. 0475 451496

Lees meer »

2015 Jazz in de tuin

Zondag 7 juni 2015

Die heerlijke zondagmiddag in juni 2015 ligt al weer enige tijd achter ons. Muziek vanuit het hart op een locatie, waarvan je alleen maar mag dromen, zo hebben wij die prachtige middag van “Jazz in de tuin” ervaren.

Gé Titulair op zijn best: ontspannen, lekker swingend, maar vooral heel enthousiast.

Volle zalen heeft hij niet nodig, maar wel een uitgelezen publiek, dat speciaal voor deze middag een plekje vrij hield in z’n agenda.

Kasteel Groot Buggenum is natuurlijk een “plaatje” om een dergelijk muziekfestijn te vieren.  

 

Rondkijkend vanaf het terras zag je de ware liefhebbers genieten van een voor ons onvergetelijk optreden van “Gé Titulair and friends”. We zouden zijn begeleidende musici tekort doen door ze niet te noemen. Een virtuoos als Ruud Jacobs achter de piano; genoten hebben wij van zijn virtuositeit en muzikaliteit. Niet voor niets is hij in 2010 onderscheiden met de “Glenn Corneille Award”.

Van aanstormend talent verwacht je dat ze nog moeten landen, maar van Ruud Jacobs kun je dat niet meer zeggen. Hij is geland!

Bijzonder is ook, dat Gé talent een podium geeft om verdere ervaring op te doen. In dit geval Helen Nillissen een van zijn studenten in het door hem zo zeer geliefde “blues- en soul” repertoire.

Gepokt en gemazeld zijn natuurlijk Arthur Lijten (drums) en Justin van Uum (contrabas).

Als muziekliefhebbers hopen wij van harte, dat “Kunst en Cultuur Leudal” het jaarlijks terugkerend fenomeen “Jazz in de Tuin” koestert en hoog op haar agenda plaatst ongeacht het aantal toeschouwers. Jazzmuziek zal blijven, ook al wordt deze muziekstijl niet door iedereen begrepen en gewild.

 

Wim Kloth

 

 

Lees meer »

2014 Jazz in de tuin

Jazz in de Tuin zondag 1 juni 2014

…. En het weer was prachtig! De zomer was inderdaad begonnen.
…. En er was Jazz in de Tuin!
…. En het werd een geweldige middag waaraan door de aanwezigen, zeker nog vaak zal worden gedacht of over gesproken zal worden.

Kasteel Groot Buggenum, zoals bekend al enkele jaren de vaste locatie voor dit evenement, vormde ook deze keer een unieke combinatie met de muzikale tonen van de 2 optredende jazz bands.
Al vanaf de begintonen van het openingsnummer laat Jazz Department horen, hoe Jazzmuziek kan klinken. Eigen nummers als ook arrangementen van bestaande werken komen voorbij. Schitterend samenspel wordt afgewisseld met solo partijen van niveau.
Coen van Dam en Arno Guveau zijn uiteraard  geen onbekenden meer in de Jazz scene en met de komst van Justin van Uum is ook Jazz Department sinds 2013 een feit.
Justin, op het moment van dit optreden nog in de afstudeerfase van zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht. Dat wordt een goeie!
Ook vocaliste Merel Koman weet het publiek goed te boeien. Door haar interpretatie van de songs en haar goed geschoolde, jazzy stemgeluid  brengt zij elk nummer tot een genoegen om naar te luisteren.
Terwijl er in de pauze weer tijd is voor nog een drankje, zijn er in de tuin ook steeds lekkere hapjes, gemaakt en gepresenteerd door het nabijgelegen Restaurant Kasteel Baexem, te verkrijgen.
Tegelijkertijd heeft het publiek, gedurende de middag, de mogelijkheid om de kunstwerken van Dorine Beusmans nader te bekijken. Dat wordt dan ook door velen gedaan. De kunstenares is zelf aanwezig om aan diegenen die dat willen, tekst en uitleg te geven.
En dat het Kasteel open staat voor bezichtiging wordt wederom zeer gewaardeerd door de bezoekers.
Na de pauze is het tijd voor “JazzMinded!”
Een 4-mans formatie “niet professionele” muzikanten, zoals zij zichzelf omschrijven.
Dat klopt niet!
JazzMinded! neemt de luisteraar vanaf het eerste nummer mee in een dynamische, soms ook wel een beetje opzwepende, ritmisch rijdende trein.
Het geheel van enthousiasme, het harmonieuze samenspel en de klanken van de muziek   kunnen niet anders dan professioneel worden genoemd en dat alles komt goed over bij het publiek!
De wijze waarop zij bekende werken uit zoals dat heet, “the real book” neerzetten en daarop improviseren en dat uiteraard op een soms wel erg eigenzinnige manier, valt heel goed in de smaak.
Ook aan humor ontbreekt het niet bij deze band. Afgesloten wordt met een speciale toegift waarbij Lennard Gilissen wel op een heel speciale “mini” saxofoon “the chicken song” speelt.
Chapeau voor hen: Bert Peeters, Jan van Dooren, Lennard Gilissen  en Leon Houben!
Ruim over de vastgestelde tijd heen komt er een einde aan deze enerverende middag.
Opmerkingen als “Jammer dat het al afgelopen is” klinken als muziek in de oren van de organisatie. Zij kan terugzien op een zeer geslaagde middag, mede door de catering van Restaurant Kasteel Baexem en de immer plezierige samenwerking met Kasteel Groot Buggenum.

Deze 2 reactie willen we u niet onthouden:
Hallo Jan,
Namens JazzMinded! hartstikke bedankt voor een leuke middag. Wat een mooi plekje om te spelen (en wat een lekker weer)! En wij zijn goed verwend met vele enthousiaste reacties.
De organisatie was uitstekend, complimenten daarvoor!
Ik wilde even vragen: ik zag een aantal mensen foto's en filmpjes zien maken van ons optreden. Als jullie nog leuke camerabeelden binnen krijgen, wil je me die dan doorsturen?
Bert Peeters
------------
Beste Dagmar, het was gisteren wederom super!
Ik en mijn vrienden hebben genoten! Proficiat!
Gr en nogmaals dank,
Wiel Honings

 

Lees meer »

2013 Jazz in de tuin

Jazz in de Tuin 2013

 

De ideale weersomstandigheden en de schilderachtige entourage van Kasteel Groot Buggenum stonden zondag 9 juni garant voor een middag makkelijk in het gehoor liggende jazzmuziek.

Al vrij spoedig na de openstelling waren de klaargezette zitplaatsen onder de parasols bezet.

Vreemd: is jazz iets voor de oudere muziekliefhebbers? Vrij weinig jonge mensen hadden de weg naar Grathem gevonden.

Carmen Gomes Inc. opende een middag vol muziek. Carmen Gomes, een talentvolle zangeres, bracht met begeleiding van haar band een mix van goed in het gehoor liggende songs: sommige heel bekend, sommige nieuw maar daarom niet minder goed. Carmen schrijft veel van haar teksten zelf.

Het enige minpunt was de afstand tussen het publiek en de optredende muzikanten. Het geluid drong niet helemaal tot achteraan in de tuin door. Volgende keer de stoelen wat meer naar voren of een geluidsinstallatie met meer vermogen.

CC5 was de tweede groep: Christine Corvisier, saxofoon, en haar begeleidende band. Tijdens haar optreden kregen alle bandleden volop gelegenheid om hun kwaliteiten als solospeler te tonen.

In de pauze was er ruimschoots gelegenheid om de beeldhouwwerken van Ruud Hehanussa te bewonderen en te genieten van een glas wijn en de goedverzorgde lekkernijen van Catering Lindelauf uit Neeritter.

Na de pauze nam Carmen Gomes Inc. het weer over en hield de aandacht van het publiek vast tot het einde van een geslaagde jazzmiddag.

Lees meer »

2012 jazz in de tuin

De viering van het eerste lustrum van “Jazz in de tuin “ op zondag 3 juni 2012, ditmaal in de mooie tuinzaal van kasteel Groot Buggenum te Grathem was een groot succes. Buiten was het koud en nat, binnen was het warm en héél gezellig.

Op de eerste plaats natuurlijk door de spetterende muziek van het Coen van Dam Trio en van de groep Jo Didderen & friends. Deze “ friends “ bleken een strijkkwartet te vormen, inclusief o. a. Jo’s partner, de celliste Marie-José : een originele combinatie met de muziek van Jo en verder Mijke Loeven, een zangeres met aangename, warme stem en Christine Corvisier, een zeer getalenteerde, frêle Française op tenorsax. Een groot deel van de muziek van hun optreden staat ook op de pas uitgekomen CD van Jo.

Ook van de gevarieerde en enthousiaste muziek van het Coen van Dam Trio :

Coen van Dam op piano, drummer René van Engeland en bassist Ozan Bozdag, viel zeer veel te genieten. Dit Trio is vaker op maandagavond te beluisteren in jazzcafé Forum te Maastricht.

De hele middag werden “de sterren van de hemel gespeeld “ zoals het cliché zegt, maar het was ook werkelijk zo.

De ongeveer honderd aanwezigen konden daarnaast ook genieten van een vakkundig bemande bar voor de drankjes en een speciale verrassing was een fraai opgemaakte tafel voor heerlijke Afghaanse hapjes. De kokkin Jamila Helali had, met hulp van zoon en schoondochter, eer van haar werk en genoot zichtbaar van alle complimenten die ze kreeg.

De beelden van Thérèse Schlösser en de glasvormen van Irene Terlingen  kregen niet écht alle aandacht die zij verdienden, omdat zij vanwege de regen helaas niet buiten opgesteld konden worden. Om ongelukken te voorkomen moesten zij nu op veilige plaatsen, binnen in de vol bezette zaal getoond worden. Maar “Jazz in de tuin 2012 was alweer een mooi evenement ! “ zoals een van de bezoekers reageerde.

Tevredenheid daardoor bij de organisatoren, met dank aan alle ad-hoc vrijwilligers.

Een speciaal compliment verdienen, o.a. in de persoon van Arno Meens, de beheerders van het kasteel voor hun enthousiaste medewerking.

Hoe een verregende, tot mislukken geneigd lijkende middag toch een succes werd !

Lees meer »

2011 jazz in de tuin

Verslag Jazz in de Tuin op 29 mei 2011

Een grijs begin van de dag, die echter allengs opgevrolijkt werd door zon, een prachtige natuurlijke ambiance en uiteraard door de heerlijke muziek die ons werd geboden. Het verrassende optreden van de eerste groep, BBThree met een mix van jazz en funk, uitstekend vertolkt door toetsenist en bassist, zorgde er voor dat de gasten ademloos luisterden en de musici door deze aandacht blijkbaar extra werden geïnspireerd. Quantazz was daarna aan de beurt en ook deze gedreven musici zorgden voor onvervalste jazznummers als You don’t know what love is, wat zeer gevoelig werd vertolkt door zangeres Miriam. De ballades werden afgewisseld met levendige Zuid-Amerikaanse ritmes en de solo’s van de uitstekende musici werden dan ook vorstelijk beloond met applaus.

fotografie: Joost van Ingen

In de tintelende sfeer van genieten van al dit moois moesten we dit concert weer afsluiten en kunnen we weer terugkijken op een bijzonder geslaagde Jazz in de Tuin dankzij de gastvrijheid van Jan en Svetlana van Kempen, die hun tuin hiervoor weer beschikbaar stelden.

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Peter van Mierlo.

 

Lees meer »

2010 Jazz in de tuin

Jazz in de Tuin 2010

De derde Jazz in de Tuin heeft weer bewezen dat dit initiatief een “inkopper” is. De prachtige locatie, het weer, de expositie van de kunstenaars en de enthousiaste musici gaven deze 6 juni een bijzonder en verrassend tintje. Het eerste optreden werd gestart door The Big Four Quintet , dat meteen voor een spetterend optreden zorgde en de diverse muziekstijlen op een uitermate muzikale wijze uitvoerde. Na de pauze was het de beurt aan het Mike Roelofs Trio en werd het publiek getrakteerd op fraaie eigen composities van Mike en gitarist David. De subtiele raffinementen in de muziek waren een lust voor het oor en bewezen weer eens de hoge kwaliteit van de optredende musici. In een relaxte sfeer konden de toehoorders hiervan genieten onder het genot van een drankje en hapje en bleek, gezien de vele positieve reacties, dat we dit jaar weer kunnen terugzien op een uitermate geslaagde jazz-middag.

Lees meer »

2009 Jazz in de tuin

Na het grote succes in 2008 organiseerde de commissie Muziek en Dans onder auspiciën van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal ook dit jaar weer Jazz in de tuin.

Zondag 14 juni, konden liefhebbers van jazzmuziek hun hart ophalen bij optredens van het Mike Roelofs Trio en de Jess-Band.

Mike Roelofs, pianist, componist en producent, studeerde aan het conservatorium in Maastricht waar hij zich vooral richtte op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. In de afgelopen jaren heeft hij in verschillende bezettingen gespeeld op festivals in binnen- en buitenland, en diverse awards gewonnen.

\"Jazz

De Jess-Band bestaat naast leadzangeres Jess uit vier heerlijke mannen en twee prachtige vrouwen. Haar muziek bestaat uit Pop met een flinke scheut blues, soul en jazz. Jess bezit een heel helder stemgeluid dat bijzonder puur en gepassioneerd overkomt. De teksten spreken tot ieders verbeelding, of het nu gaat over zoeken naar de liefde, dromen of wijn.

Jazz in de tuin vond plaats in de landschapstuin van Jan van Kempen, Achter het Klooster 11 in Heythuysen. In deze fraaie tuin stelden deze zondag Paul van Cruchten en Engel Simons een aantal van hun beelden tentoon.

Tijdens de optredens kon men zich te goed doen aan Limburgse streekgerechten, afkomstig van zorgboerderij de Heijerhof uit Baexem (uiteraard tegen betaling).

Lees meer »

2008 Jazz in de tuin

18 mei 2008 was de Muziekmiddag "Jazz in de tuin" een groot succes.

Lees meer »

2007 Muziekfietsen

Zondag 2 september 2007. is voor de eerste keer "Muziekfietsen" gehouden, een combinatie van een mooie fietstocht, afgesloten met een vocale en/of instrumentale muziekuitvoering op een geschikte locatie.

De organisatoren van dit tweejaarlijkse evenement: Kitty Kloth, Dagmar van Hattem, Paul van Cruchten en Jan van Kempen mogen met een tevreden gevoel terugzien op het resultaat van hun inspanningen.
"Moe, maar voldaan", zoals Jan het verwoordde.

 

 

Lees meer »

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »