Zaterdag 2 September 2023
 

Terugblik Kindervoorstelling ‘Leo’s kindersjoo’

 

Op zaterdag 2 september was om 10.30 uur in De Bombardon te Heythuysen
‘Leo’s kindersjoo’,  “een flitsende kindershow voor alle kinderen van 3 -12 jaar die eens lekker willen lachen”.

Zo werd het ons beloofd door Leo, maar helaas viel de show behoorlijk tegen. Deze voorstelling was niet van het niveau zoals we dat de laatste jaren tijdens het Kunst- en Cultuurweekend gewend van de kindervoorstellingen waren. Ja, inderdaad, er was een soort van quiz en een memoryspel, maar die waren zeer gedateerd. De kinderen wisten niks af van de Henny Huismanshow en Swiebertje, en ook Bassie en Adriaan, en dat kon je hen niet kwalijk nemen! Gelukkig maakten de goocheltrucjes nog iets goed.

Jammer dat we deze keer de plank mis hadden geslagen met de kindervoorstelling, maar beloofd: volgend jaar beter!!
 

 

Terugblik dansworkshops en optreden jeugdorkest samen met John Tana

Op zaterdagmiddag 2 september kwamen alle jeugdorkesten van Leudal samen om het grootste jeugdorkest van onze regio te vormen! De middag begon met het instuderen en oefenen van de muziekstukken, waaronder enkele prachtige liedjes van John Tana. Niemand minder dan John Tana zelf kwam deze middag naar Leudal toe om samen met het Leudals jeugdorkest de ingestudeerde liedjes ten gehore te brengen tijdens een spetterend concert.
 


Het was een geweldig optreden voor een bomvolle zaal! Gedurende het concert werden ook de drie winnaars van de kunstwedstrijd bekend gemaakt.

In de zaal waren de inzendingen van de kunstwedstrijd als ook verschillende kunstwerken van jonge kunstenaars uit Leudal te bewonderen.

 

 

Ook zijn er in de middag verschillende energieke dansworkshops gegeven, waarbij vele kinderen hun danstalenten hebben kunnen tonen.

 

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »