Zaterdag 1 september 2018

Kunst en Cultuurweekend Leudal
De Circusboerderij

Kindervoorstelling
Op zaterdagochtend in het cultuurweekend vond de kindervoorstelling ‘De circusboerderij’ plaats. Gelukkig lieten veel kinderen en hun ouder, opa’s, oma’s zich deze gratis voorstelling niet ontgaan de Baexheimerhof zat bomvol! Want het was de moeite waard: Jokke, de enige artiest van het circus, liet weten dat er helaas geen verdere artiesten waren komen opdagen die morgen. Geen nood: de kinderen werden zélf artiest! Met Eva achter de coulissen, die de nieuwbakken hoofdrolspelers gauw schminkte en verkleedde, werd de voorstelling alsnog een groot succes!

Klik hier om naar het archief te gaan waar foto's te zien zijn.

 


 

 

 

Kunst en Cultuurweekend Leudal
Dansschool Freh Label Studios

FRESH LABEL STUDIOS
Na de circusvoorstelling voor de jongste jeugd was het ‘s middags tijd voor de teeners.
Rond 14.00 uur kwamen de dansers van Fresh Label Studios de Baexheimerhof binnen.

Iets te laat, maar later bleek waarom. De show begon met een optreden van recreatieve cursisten, “dansers die dit doen voor de fun en om sportief bezig te zijn”, zoals Stephan hen aankondigde.

Hoezo, lekker dansen voor de fun! Een wervelende show van enthousiaste, bevlogen dansers, goed op elkaar ingespeeld en met veel passie uitgevoerd. Een klasse apart!

Een plezier om naar te kijken. En dit was pas het begin.

 

 

Er volgde een ronduit spetterend optreden van verschillende groepen.Elk nummer met een schitterende choreografie, synchroon uitgevoerd en alles van begin tot het eind van top kwaliteit. En ja, de muziek was meer dan luid aanwezig, maar dat was in deze “volledig van ondergeschikt belang”, zoals (sommige oudere) bezoekers zeiden, “de show was zo indrukwekkend, dat het geluid zeker niet als hinderlijk werd ervaren!”

Niet verwonderlijk en wel helemaal terecht dat deze jonge mensen kortgeleden, tijdens de Wereldkampioenschappen Streetdance in Glasgow 2x een zilveren medaille hebben veroverd. Chapeau!

Als klap op de vuurpijl kreeg het publiek een primeur. Stephan legde uit waarom zij iets te laat bij de Baexheimerhof waren aangekomen: er was nog een extra repetitie geweest van een speciaal nummer dat zij ons wilden laten zien. Na het weekend zouden zij nl. naar Hilversum gaan voor tv opnamen, waar dit nummer  wordt opgenomen. Ofschoon nog geheim, voor Stichting Kunst en Cultuur Leudal hebben zij dit nummer uitgevoerd!!!
Het publiek heeft genoten.

Zij die er niet bij waren hebben dus iets heel speciaals gemist, topsport van de bovenste plank en dat gewoon in Leudal. Een zeer geslaagde middag!!.

Klik hier om naar het archief te gaan waar foto's te zien zijn.