Zaterdag 10 september 2022
 

Uiteraard ontbrak ook in 2022 de kindervoorstelling niet op het programma van ons Kunst- en Cultuurweekend.

Dit jaar waren de jongere inwoners van Leudal welkom in La Rochelle in Roggel. Zoals gewoonlijk was er grote belangstelling, er moesten zelfs stoelen bij gezet worden. Gelukkig maar, want de voorstelling was meer dan de moeite waard. Ieder jaar weer valt het op hoe de artiesten die voor kinderen optreden álles geven!

Dit jaar was het goochelaar Joran Jahon die de voorstelling verzorgde. Als tovenaarsleerling liet hij in het kasteel van de toverbaron een magische voorstelling vol toverkunsten zien. Zo bleek een van de toeschouwers tot haar eigen verbazing niet alleen telkens een munt in haar hand te hebben, maar zelfs een hele lading in haar paardenstaart! Gelukkig lukte het de tovenaarsleerling, flink aangemoedigd door het publiek, om alle drie de geheimen te ontrafelen, waarna hij zich volleerd tovenaar mocht noemen. Goochelen en theater samengevoegd tot één concept!

Na afloop keken we weer terug op een geslaagde kinderochtend die zeker een vast onderdeel van ons Kunst- en Cultuurweekend blijft.

 

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »