Kunst en Cultuurweekend Leudal

Ieder jaar begin september organiseert  SKCL een Kunst en Cultuur weekend in Leudal. Doel daarbij is, volgens een roulatiesysteem, elk jaar een andere regio in Leudal in het zonnetje te zetten en daarmee bezoekers uit te nodigen naar Leudal te komen.

Kunst en Cultuur Weekend 2021 op 3, 4 en  5 september 

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. vindt het Kunst en Cultuur Weekend Leudal weer plaats.
Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma vol verrassingen.
Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Vrijdag 3 september
Vrijdagavond start er om 18 uur een Art Dinner, een nieuwe activiteit waarbij de deelnemers een drietal aansprekende locaties in Heythuysen bezoeken, waar zeer uiteenlopende culturele activiteiten plaatsvinden en de deelnemers worden verwend met een culinaire lekkernij.
Klik hiernaast op 'Vrijdag' voor meer informatie.

Zaterdag 4 september
Op zaterdagochtend vindt er traditioneel een  kindervoorstelling plaats. Dit jaar is de speellocatie gemeenschapshuis Ellenhof in Ell. Om 10.30 uur start hier de meeleef-voorstelling ’De Droom van Annebel’. Na afloop is er een meet & greet met de elfen. De voorstelling is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en de toegang is gratis.
Klik hiernaast op 'Zaterdag' voor meer informatie.

Zondag 5 september
Zondagochtend start om  11 uur de tweede editie van ‘Pronkstuk of  Prullaria’ in de Uffelse molen in Haler. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies van oma, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad of curiosa verworven uit een erfenis? Deskundigen vertellen u graag tot 15 uur meer over en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie.
Geïnteresseerden kunnen ook alvast een mail met een foto en omschrijving sturen naar jmgdenessen@hetnet.nl
Onze deskundigen kunnen dan al informatie verzamelen.
Klik hiernaast op 'Zondag' voor meer informatie.

En uiteraard vindt op de zondag ook altijd het Kunstfietsen plaats. Dit jaar zijn de kernen Ell, Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter aan de beurt. Er is een grote diversiteit aan kunstsoorten te zien, o.a. glaskunst, cortenstaal, schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwen, keramiek. De tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open. Op verschillende locaties op de route treft u ook voordracht en levende muziek aan.
Klik hiernaast op 'Zondag' voor meer informatie.

Klik hier om de folder van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal te downloaden.

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »