Vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september 2018

Stichting Kunst & Cultuur Leudal pakt flink uit!

Het Kunst- en Cultuurweekend Leudal, dat de Stichting Kunst & Cultuur Leudal gewoontegetrouw in het eerste weekend van september organiseert, belooft dit jaar zeer spectaculair te worden. Op vrijdag 31 augustus kunnen bezoekers letterlijk proeven aan het kloosterleven; op zaterdag 1 september is er in de ochtend een superleuke voorstelling voor kinderen tot 12 jaar en in de middag staat voor de middelbare schooljeugd een spectaculair optreden van dansschool Fresh Label Studios op het programma.
Op zondag 2 september kunnen geïnteresseerden deelnemen aan het traditionele Kunstfietsen met diverse extra’s. Kortom, een heel weekend met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma voor jong en oud.

Vrijdag 31 augustus: proeven aan het kloosterleven

De aftrap van het weekend vindt om 18.00 uur plaats in De Bombardon in Heythuysen.
Bij deze officiële opening is iedere inwoner van Leudal van harte welkom.


De openingsceremonie duurt echter niet al te lang, want de Kleine Zaal in de Bombardon is dan al omgetoverd tot refter van een klooster en om 18.30 uur kunt u daar toetreden tot de kloosterorde van de Gouden Eikel! In samenwerking met Tonieëlgroep Heitse kunt u proeven aan en u bezinnen op een leven als pater of non. Verdere details over toetreding tot deze orde blijven nog een goed bewaard geheim…. De Stichting kan u alleen een heel smakelijke en vooral gezellige avond beloven. Kostenindicatie € 30 per persoon.

N.B. Voor deze activiteit dient u zich aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt! Verdere informatie volgt nog via de website van De Bombardon en in deze krant.

Zaterdag 1 september: gereserveerd voor de jeugd, klein en groot

Om 11.00 uur is in de Baexheimerhof in Baexem de superleuke en interactieve kindervoorstelling De Circusboerderij’, bedoeld voor de jongste inwoners van Leudal.

Deze voorstelling is niet alleen om naar te kijken, in deze kindvriendelijk magische voorstelling, waarin kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven worden, spelen de kinderen zélf de hoofdrol en verbazen ze hun ouders en vrienden (maar vooral zichzelf) met hun kunnen. Vaders, moeders, opa’s, oma’s kunnen meegenieten met het plezier van de kleintjes (ongeveer 3-12 jaar) in de Baexheimerhof! Kom op tijd, want de verwachting is dat het storm zal lopen voor deze gratis voorstelling.

We blijven die zaterdag in Baexheimerhof, want ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur is daar voor de middelbare schooljeugd een spetterend optreden van dansschool Fresh Label Studios uit Heythuysen. Deze dansschool behaalde al vele prijzen op Nederlands, Europees en zelfs wereldniveau. Die middag presenteren ze een optreden waarmee de dansgroep nog niet eerder naar buiten is getreden, een primeur dus. En…iedere toeschouwer dingt mee naar een gratis dansworkshop ter plekke! Kom dus in gemakkelijke kleding. Ook voor deze voorstelling is de toegang gratis.

Zondag 2 september: Kunstfietsen door Heythuysen

Het Kunst- en Cultuurweekend Leudal zou niet compleet zijn zonder het traditionele Kunstfietsen. Dus ook dit jaar zal het Kunstfietsen weer deel uitmaken van het bruisende weekend. Op zondag 2 september zijn de locaties van de kunstenaars tussen 10.00 en 17.00 uur voor bezoek geopend. De route is 12,5 km lang en voert u door en om Heythuysen. Omdat Heythuysen zo rijk is aan kunstenaars, heeft de Stichting ervoor gekozen de route dit jaar te beperken tot enkel deze kern. Zo heeft u ook de gelegenheid om echt alles te bekijken en te bewonderen. Maar het blijft zeker niet bij kijken alleen.

Er is ook voordracht, koorzang, levende muziek (harp) en een heuse ‘REUZEN’ act. Kom, fiets, trap en bewonder!

Op diezelfde dag 2 september vindt in de Bombardon tussen 10.30 en 13.00 uur de activiteit ‘Pronkstuk of Prullaria’ plaats. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad verworven uit een erfenis, bent u in het bezit van een antieke klok of sierlijk glaswerk?  Dit is dé gelegenheid om dit aan een deskundig oordeel te onderwerpen. Er zijn die dag vijf deskundigen aanwezig met ieder hun eigen expertise. Zij vertellen u graag meer over leeftijd, herkomst, stijl, schepper en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie van uw pronkstuk.

En alsof dit alles nog niet genoeg is, vindt in De Bombardon die dag ook nog de kunstmarkt ‘Kunst-dichtbij-Kunst’ plaats. Deze kunstmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur geopend en biedt ook ruimte aan kunstenaars van buiten Heythuysen. Er is muziek en er is direct contact met de kunstenaars mogelijk. Toegang is gratis.

Het Kunst- en Cultuurweekend van 31 augustus tot en met 2 september wordt georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Leudal. U ziet, het biedt voor elk wat wils. Dit mag u niet missen!