Kunstfietsen in Roggel, Neer en Heibloem, 11 september 2022

De zondag van het kunst- en cultuurweekend 2022 bood de perfecte omstandigheden voor een kunstfietsroute. Het weer kon niet beter, en dat was dan ook een geliefd gespreksonderwerp, temeer daar het de voorafgaande dagen zeer regenachtig was. Zowel kunstenaars als organisatie kijken dan ook zeer enthousiast terug op een drukke gezellige dag.

De kunstenaars hadden veel tijd en moeite gestoken inde presentatie van hun werken. En ze hadden eer van hun werk: bij een aantal deelnemers stond het publiek al om tien uur op de stoep. Sommigen turfden in de loop van de dag wel 250 bezoekers! In Roggel trad -inmiddels al voor het derde jaar- het zangduo Pyure op. Met hun prachtige stemmen zongen ze verzoeknummers van het publiek. Op het Kerkplein in Neer waren er optredens van steltloper Joran met zijn marionet.

In Roggel was tevens een garageverkoop die dag, in Neer een kofferbakverkoop en er waren molenfeesten. Bovendien was het open monumentendag. Dat alles zorgde voor extra drukte en gezelligheid.

Had u dit jaar misschien geen tijd om te gaan kijken? Heel jammer, maar noteer dan alvast de datum van volgend jaar, zodat u het kunstfietsen dan zeker niet hoeft te missen: 3 september 2023.

 

De winnaars van het te raden woord zijn bekend:
Het gevraagde woord was: fietsfanaten.

De winnaars zijn:
- John Janssen
- Huub Wulms
- Peter Koppen

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »