Zondag 3 september 2023
 

Terugblik Kunstfietsen 

 

Dit jaar was de route van het Kunstfietsen uitgezet in en om Heythuysen. Wat hadden kunstenaars en organisatie van de kunstfietsroute op de zondag van het kunst- en cultuurweekend 2023 een geluk met het weer! Dat bood de perfecte omstandigheden voor een kunstfietsroute. Na afloop keek dan ook iedereen zeer enthousiast terug op een drukke gezellige dag.

De kunstenaars hadden weer veel tijd en moeite gestoken in de presentatie van hun werken. Alle tuinen lagen er perfect bij en waren een genot om te bekijken, om niet te spreken van de vele prachtige kunstwerken die er te zien waren. Bij een aantal deelnemers stond het publiek al om tien uur op de stoep en sommigen turfden in de loop van de dag meer dan 300 bezoekers! En overal regende het sowieso lovende woorden en complimenten.

 

 

Op diverse plaatsen was er ook ander entertainment. In De Bombardon trad het zangduo Pyure op. Met hun prachtige stemmen namen ze het publiek weer helemaal voor zich in. Op de Rozenhof las Frits Criens uit eigen werk, en op de Bongerd was er in een romantisch hoekje het harpspel van Anne om even bij stil te staan.
Op de Walk, waar maar liefst drie kunstenaars naast elkaar woonden -handig voor de bezoekers-, traden Marjan en Fransje op met eigen gedichten met het thema: ‘twee voor de prijs van een’, en bij de buren werd de toeschouwer getrakteerd op mooie country muziek en -liedjes door de Flinthill Souvenirs, een Limburgse Bluegrass & Americana band. Het was genieten geblazen!

 

 

Had u dit jaar misschien geen tijd om te gaan fietsen en kijken? Jammer, maar houd dan zeker de berichtgeving voor het Kunst- en Cultuurweekend van volgend jaar in de gaten: het eerste weekend van september. Dat mag u niet missen.

 

Terugblik optreden grootste volwassenenorkest en grootste koor van Leudal ism Marleen Rutten

Op zondagmiddag 3 september kwamen leden van vele orkesten van Leudal samen om het grootste orkest van onze regio te vormen. En dat niet alleen, ook leden van veel verschillende koren uit Leudal vormden samen het grootste koor van Leudal.

De middag begon met het repeteren van de muziekstukken, waaronder enkele mooie liedjes van Marleen Rutten. De middag werd afgesloten met een geweldig concert van het volwassenenorkest en koor samen met Marleen Rutten. Het concert werd afgesloten met het Leudallied!

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »