Najaarsexcursie op 30 September naar Gorssel en Ruurlo is VOLGEBOEKT

We bezoeken deze dag twee prachtige vestigingen van Museum MORE. Museum MORE bezit veel topwerken van het Nederlands Modern Realisme.

In Gorssel, tussen Zutphen en Deventer, kan men werken van  Jan Mankes, Pyke Koch, Charly Toorop en  van nog veel andere schilders bewonderen. Dit prachtige museum is gehuisvest in het oude gemeentehuis van Gorssel dat hiervoor verbouwd en aangepast is door architect van Heeswijk, die ook het van Gogh en het Mauritshuis verbouwd heeft.

Momenteel is er naast de vaste collectie een tentoonstelling van de onlangs overleden schilder en graficus Herman Gordijn. Gidsen zullen ons hier rondleiden.

 

Voor vertrek naar Ruurlo kan de lunch genuttigd worden in het museum of naastliggende gelegenheden. De lunch is voor eigen rekening.

In Ruurlo in de Achterhoek, is de collectie ondergebracht met werken van Carel Willink en kleren van Mathilde Willink. We krijgen in dit schitterende kasteel een inleiding over de historie en de werken die zich daar bevinden.

Kasteel Ruurlo is omgeven door een prachtig park waarin zich een schitterende orangerie bevindt, nu horeca gelegenheid.

 

We hopen hiermee U wederom een mooie excursie te kunnen aanbieden.

We vertrekken on 8.15 uur vanaf het kerkplein in Baexem, om ca 2 uur later met koffie en iets lekkers ontvangen te worden. Omstreeks 19.00 uur zullen we terug zijn.

De inclusief-kosten bedragen € 35 voor museumjaarkaarthouders. Voor de anderen komen er € 25 entreegelden bij te voldoen aan de kassa.

Bij deelname graag € 35 vermaken op rekening NL15RABO0122237730 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur Leudal onder vermelding van ‘Excursie Gorssel’.

Deelnemers kunnen zich per email opgeven bij Jan Kraak, jhkraak@home.nl.

Uw aanmelding liefst voor 10 september is pas definitief na betaling.