Voorjaarsexcursie Stichting Kunst en Cultuur Leudal naar Dordrecht

zaterdag 06 april 2019

Voorjaarsexcursie Stichting Kunst en Cultuur Leudal naar Dordrecht

De voorjaarsexcursie voert dit voorjaar naar het prachtige Dordrecht, waar op
zaterdag 6 april het Dordrechts Museum bezocht zal worden.

Rondleiding door Dordrechts Museum

Er zal een rondleiding verzorgd worden door een gids, waarbij een deel van de hoogtepunten uit de vaste collectie en een deel van de tijdelijke tentoonstelling bekeken zullen worden. Van de tijdelijke tentoonstelling is de meest aansprekende mogelijk die waarvan de titel is “Werk, Bid en Bewonder”. Daarmee worden clichés over kunst en calvinisme ontrafeld en enkele hardnekkige mythes ontkracht. Er zijn werken te zien van Ferdinand Bol, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan. Binnen het zelfde thema is er ook werk te bekijken van de foto- en videokunstenaar Ahmet Polat.

Stadswandeling door Dordrecht
Na de lunch staat een stadswandeling op het programma. Daarnaast is er ook tijd om op eigen gelegenheid andere musea of interessante plekken te bezoeken.

Tijdschema

Het vertrek op zaterdag  6 april is om 8.45 uur vanaf het kerkplein in Baexem en de terugkomst is gepland om ca. 18.30 uur.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich per e-mail opgeven bij Jan Kraak, jhkraak@home.nl.
De kosten voor deze reis zijn € 37,50 per persoon.  Inbegrepen zijn:  busvervoer, koffie/thee/gebak, rondleidingen en fooien. Alle musea zijn gratis toegankelijk voor museumkaarthouders. Zij die niet over een dergelijke kaart beschikken dienen de entrees zelf te betalen. Bij deelname dit bedrag storten op rek.nr. NL15RABO0122237730 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur Leudal onder vermelding van  ‘Excursie Dordrecht’.
De volgorde van betaling en gelijktijdige aanmelding per mail zijn bepalend voor deelname.