Zondag 8 oktober 2023

Terugblik Literair Concert

 

Op 8 oktober voerde het Vespucci kwartet uit Amsterdam, in samenwerking met een acteur, een concert uit in de grote zaal van de Bombardon.

 

Concertdramaturg Roswitha Devrient had een bijzondere boekbespreking gemaakt over de novelle De Kreutzersonate van Tolstoj waarin de acteur Sieger Sloot de rol speelde van de echtgenoot van de pianiste die in het verhaal zijn vrouw heeft vermoord. Deze rol speelde hij met verve.

Het verhaal werd omlijst met de muziek van de Kreutzer sonates van Beethoven en JanaƧek, die op meesterlijke wijze gespeeld werden door het Vespucci strijkkwartet dat voor deze gelegenheid nog werd uitgebreid met een extra cellist.

Het was de eerste keer dat een concert in deze vorm door de Stichting Kunst en Cultuur Leudal werd georganiseerd, maar gezien de loftuitingen van het aanwezige publiek zal er waarschijnlijk nog vervolg op komen.

 

 

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »