Historie van het Kunstfietsen

‘Kunstfietsen’ is een fraaie fietstocht in de gemeente Leudal langs open ateliers, werkplaatsen, tuinen en enkele gezamenlijke expositielocaties van allen die beeldend bezig zijn.

Kunstfietsen wordt elk jaar op de eerste zondag van september gehouden en wordt uitgevoerd door een lokaal gebonden werkgroep en gecoördineerd vanuit de Stichting Kunst en Cultuur Leudal, afdeling Beeldende Kunst.

 

Kunstfietsroute

Op zondag 2 september 2018 was het traditionele kunstfietsen. Dit jaar was de beurt aan de Heythuysense artiesten om hun producten ten toon te stellen. Dat deden ze op zeer creatieve en smaakvolle wijze. Veel kunstenaars toverden hun eigen tuin -of die van een ander!- om tot expositieruimte en ontvingen die dag wel honderden belangstellenden. Op elke locatie was een keur aan kunstobjecten te zien, en aangezien het prachtig fietsweer was, leek het wel of heel Leudal op de fiets geklommen was om van al dat moois te genieten. Naast alle beeldende kunst viel er nog meer te genieten. Zo was er een harpiste die veel lof oogstte, een columnist die voorlas uit eigen werk en een rondtrekkend koor dat viermaal een optreden verzorgde. Daarnaast vonden mensen op de route nog een bewegende reus van 4,5 meter hoog!