Vrijdag 9 september 2022


Voor de 2e keer in successie: het ART DINNER

Vanwege het succes van 2021 is er dit jaar opnieuw het programmaonderdeel Art Dinner aangeboden. Tijdens de openingsavond van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2022 werden zo’n 50 belangstellenden langs een drietal aansprekende locaties in Neer gevoerd, waar zeer uiteenlopende culturele activiteiten plaatsvonden. Op elke locatie werden de aanwezigen verwend met een culinaire lekkernij.

Om 18.00 uur startte het programma bij Zorgboerderij Keyserbosch. Een eeuwenoude boerenhoeve met veel ruimte en rust. Daar vond tevens een korte officiële opening plaats van het Kunst en Cultuur Weekend door voorzitter Jan Kraak en wethouder Robert Martens. Tegelijkertijd werd het welkomstdrankje geserveerd.


Om 18.15 uur kon het gezelschap in een halfopen gezellig ingerichte schuur  luisteren naar muziek van Viva la Vida, een drietal muzikanten van de groep Matiz Wereldmuziek. Zij speelde een grote variëteit aam muziekstukken en namen het gezelschap zo mee op hun reis rond de wereld.
Daarna werd het voorgerecht geserveerd, waarbij gekozen kon worden uit twee heerlijke zelfgemaakte soepen.

Om 19.00 uur verplaatste het gezelschap zich per fiets, te voet of auto naar de tweede locatie: Café Maneslust . Daar aangekomen kon iedereen genieten van een uitgebreid Italiaans buffet. Tevens was goochelaar Jahon aanwezig. Hij vermaakte het publiek met bijzondere trucs.

Om 20.30 uur vertrokken allen richting  de laatste bestemming: Gemeenschapshuis De Haammaeker. Hier was een optreden van  een jazztrio onder leiding van Jo Didderen, dat  de aanwezigen trakteerde op swingende klanken. Ondertussen genoot iedereen van de keuze uit 2 heerlijke desserts, een chocolade of een limoncello-dessert.
Daarna is er nog nageborreld en nagepraat onder het beluisteren van muzikale hoogstandjes van een live band.

 

 

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »