Agenda

Filmmiddag Literair Podium

Beste literatuurliefhebber,

Op het Literair Podium van 27 november van verleden jaar moest onze hoofdgast, Inge Schilperoord, helaas afzeggen vanwege ziekte. Iets wat ze erg jammer vond.

Dat het Inge menens was met haar spijtbetuigingen blijkt wel uit het feit dat ze vrij kort na de 27e liet weten weer beter te zijn en dat ze dolgraag alsnog naar Heythuysen wilde komen. Natuurlijk had ik daar wel oren naar!

Voor de volgende literaire middag is echter al een schrijfster gevraagd, namelijk de reislustige Karin Anema met haar boek ‘Diepe zakken’. Een tussenoplossing was echter snel gevonden:

Op 26 februari aanstaande is er een filmmiddag in De Bombardon met de vertoning van de film ‘Muidhond’.

Inge Schilperoord was nauw betrokken bij deze verfilming en staat er helemaal achter hoe haar verhaal is vertolkt. Ze komt dan persoonlijk een inleiding op de film verzorgen en zal dan tevens ook over haar nieuwste boek ‘Het licht in de stad’ spreken.
U kunt ter plekke ook boeken kopen en/of laten signeren. En… vragen stellen aan Inge Schilperoord natuurlijk!

Aanvang 14.30 uur.

En het leuke is:

Deze indrukwekkende film mag ik u namens de Stichting Kunst en Cultuur Leudal helemaal gratis aanbieden!

Hiervoor vraag ik twee dingen van u:

  1. Laat mij even weten of u wilt komen. U zit nergens aan vast, maar dan hebben we een indicatie van het aantal personen dat we kunnen verwachten.
  2. Noteer de datum van het volgende Literair Podium in uw agenda: 16 april a.s.
    Aanvang 15.00 uur.

Dus heel graag tot ziens op 26 februari én op 16 april!

 

Hieronder vindt u een korte toelichting op de inhoud van de film.

Met een vriendelijke groet uit een winters Leudal,

Wies Kerbusch

 

Film ‘Muidhond’

Naar een boek van Inge Schilperoord

Jonathan is een zachtaardige jongeman die wordt beschuldigd van kindermisbruik. Bij gebrek aan bewijs wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis en keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Hij probeert krampachtig zijn leven op de rit te krijgen, maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden op de proef gesteld als een tienjarig buurmeisje voortdurend toenadering zoekt.

 MUIDHOND is een aangrijpende Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. Zij houdt het drama aangenaam klein terwijl ze de ongemakkelijke spanning steeds verder opvoert.

De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

 

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »