Agenda

Kunstfietsen 2020

Zondag 6 september: Kunstfietsen

 

Kunstfietsen door Haelen, Horn, Buggenum en Nunhem

Het mag dan zo zijn dat ons jaarlijkse Kunst- en Cultuurweekend Leudal niet kan doorgaan, we kunnen toch niet zonder het traditionele Kunstfietsen. Dus ook in 2020 zal het Kunstfietsen, ondanks alle corona-perikelen, doorgang vinden -onder voorbehoud dat er geen strengere maatregelen komen. De kunstenaars zijn er in ieder geval klaar voor en verwelkomen u graag op locatie!

Dit jaar zijn de kernen Haelen, Horn, Buggenum en Nunhem aan de beurt. Er is een grote diversiteit aan kunstsoorten te zien: textielkunst, weven en spinnen, glaskunst, cortenstaal, zeer uiteenlopende vormen van schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwen, keramiek in alle soorten en vormen, fotografie, mandala’s, te veel om op te noemen.

Op zondag 6 september kan er gefietst worden -of u verplaatst zich op een andere voor u passende manier. De tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open. De route is 20 km lang en voert u door en om de deelnemende dorpen. Het is een mooie fietsroute, neem rustig de tijd om alles te bekijken en te bewonderen. En het blijft niet bij kijken alleen. Op verschillende locaties op de route treft u ook voordracht en levende muziek (harp, zang) aan.

Download hier de route van Kunstfietsen 2020

Bekijk hier het boekje over de kunstenaars en optredende artiesten van 2020

Deelnemers aan het Kunstfietsen kunnen op  6 september kunstboekjes en routebeschrijvingen ophalen bij de volgende adressen:

  • Dick en Paula Vermeer, Kampweg 1, Nunhem
  • Gemma Stokbroeckx-de Haan, Violier 21, Haelen
  • Yvonne van Rijswijk, Dorpsstraat 20, Buggenum
  • Jan Vesters collectief, Rijksweg 15, Horn

Laat u verrassen: fiets, trap en bewonder!

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »