2015 van Sint tot Klaos

De 17 editie van het Leudal project van Missiekapel tot Kunsttempel is wederom opmerkelijk en verrassend. Deze installatie is feestelijk actueel en gaat over verzamelen als levens kunst.

De installatie 'Sinterklaos' is een greep uit een verzameling van Sinterklaas figuren of aan de Sint verwante voorwerpen. Van deze hobby is, in anonimiteit, een tentoonstelling gemaakt uit de honderden voorwerpen die verspreid staan in het huis van de verzamelaar. In deze uitgebreide privé collectie ligt een gevoelswaarde besloten die in de loop van jaren alleen maar sterker werd omdat de betreffend collectioneur jaarlijks in december enthousiast en daadwerkelijk figureert als goed heilig man. Van deze hobby roeping heeft hij op verzoek van de werkgroep Missiekapel van de Stichting Kunst en Cultuur uit zijn collectie een greep genomen. Vooral kleinere, kleurrijke en speelse, soms grappige en vooral volkse verbeeldingen. Een door toeval uitgebreide en blijkbaar oneindige verzamelliefde spat ervan af.

Deze installatie was van 4 december tot 28 december 2015 dagelijks continue te bezichtigen in de Missiekapel naast de kerk, Dorpstraat, 6093 ED Heythuysen gemeente Leudal.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »