2016 Michel van Henten

Michel van Henten met 'Mensen zijn ook maar mensen'
8 januari t/m 30 maart

Michel van Henten heeft zijn opleiding genoten aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en afgestudeerd in 2002 voor de richting beeldhouwen.

Tijdens zijn opleiding is hij begonnen met hout te bewerken, en te houwen tot organische vormen. Tegenwoordig richt hij zich voornamelijk op de menselijke figuur en gebruikt hij behalve hout ook andere materialen, zoals bladeren, veren, aarde en brons.

De beelden hebben een sterk poëtisch karakter en verhalen over de aardse oorsprong van ons allen en proberen een beschrijving te geven van de complexe menselijke emotionele belevingswereld.

Michel van Henten heeft geëxposeerd in de terpkerk te Urmond, het Natuurhistorisch Museum te Maastricht, Kunstliefde te Utrecht, bij de Kopermolen te Vaals, in Museum ’Land van Valkenburg’ en bij de KIV bij chateau st. Gerlach. Ook toont hij met enige regelmaat zijn werk bij Wanda Reiff.

Hij is enkele malen genomineerd om schetsontwerpen te maken voor beelden op diverse openbare plaatsen. Ook maakt hij regelmatig buitenbeelden voor particulieren en is zijn werk opgenomen in meerdere particuliere kunstcollecties.

Tegenwoordig woont hij in Wonck (België) en heeft hij zijn atelier in Maastricht in het AINSI gebouw. Ook maakte hij muziek met de band Zonderland waarmee hij heeft meegewerkt aan meerdere dans- en theatervoorstellingen.

In een mystieke plaats als de Missiekapel  is het goed om te bedenken dat ook mensen maar mensen zijn. Ook religie en religieuze gevoelens zijn menselijk.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »