2016 Leudal Expositie: Monique Humblet en Frien Derks

Opening voorjaarsexpositie gemeentehuis van Leudal

Zondag 24 april was de opening en vernissage van de voorjaarsexpositie van de Stichting Kunst & Cultuur Leudal in het gemeentehuis van Leudal.
Monique Humblet toont schilderijen in acryl en Frien Derks exposeert beelden.

Na een woord van welkom door burgemeester Arno Verhoeven aan het talrijk aanwezige publiek, gaf Jan C M Peeters een boeiende voordracht waarbij hij het werk van beide kunstenaars analyseerde en parallellen aangaf met beeldhouwers zoals Brancusi en Jean Arp en schilders zoals Degas en van Gogh.

De expositie duurt nog tot en met 8 mei is in het gemeentehuis van Leudal en is te bezichtigen op de zondagen van 14.00 -17.00 uur en op werkdagen van maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur.

De Werkgroep Exposities organiseert sinds 2000 jaarlijks  één voorjaars-  en één najaarsexpositie van telkens  twee kunstenaars uit de regio,  met professioneel werk op ‘eredivisie-niveau’ of lokale kunstenaars die  een opmerkelijke  kunstprijs of kunstonderscheiding behaald  hebben.

Leudal voorjaar expositie 2016

Monique Humblet en Frien Derks exposeren in het Leudal gemeentehuis.

De voorjaar expositie 2016 wordt geopend op zondag 24 april, om 14.00 uur, in het Leudal gemeentehuis in Heythuysen en duurt tot zondag 8 mei.

Het gemeentehuis is voor het bezichtigen van de expositie geopend op de zondagen van 14.00 -17.00 uur en op werkdagen van maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur.

 

Monique Humblet, woonachtig in Roermond, toont schilderijen in acryl.

Naast eigen fantasie put zij inspiratie uit de natuur met haar eindeloze variatie aan vormen, kleuren en structuren. Ook oude voorwerpen waaraan de tijd een onuitwisbare invloed heeft gehad zijn een bron van inspiratie.

Het beperkt kleurgebruik levert een ingetogen en aangenaam kleurenpalet op.

De kunstenaar werkt ook veel met collages. Allerlei patronen, vormen en structuren worden nauwgezet verwerkt tot een geheel.

Het werk van Monique Humblet is een mix van abstractie en herkenbare elementen.

 

Frien Derks, geboren en woonachtig in Roggel, is op latere leeftijd pas begonnen met beeldhouwen. Volledige arbeidsongeschiktheid als gevolg van een auto ongeluk en andere aanslagen op zijn lichamelijke gezondheid, waren aanleiding voor Frien om een nieuwe invulling van zijn leven te zoeken.

Die vond hij in het beeldhouwen. Ondanks het feit dat het werken met de weerbarstige steen fysiek vaak vermoeiend is, heeft Frien hier toch zijn grote passie gevonden.

De beelden die Frien Derks maakt zijn figuratief met ronde vormen.

Hij laat zich leiden door de steen en al kappend, vijlend en schurend krijgen zijn ideeën vorm.

 

 

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »