2016 Kunst en Cultuurweekend: zaterdagavond

Literaire Avond  - Niet Direct nummer 25

Nadat het driemanschap van Niet Direct in het voorjaar van 2016 de Cultuur-publieksprijs van de gemeente Leudal had gewonnen, is er achter de schermen gewoon verder gewerkt aan het continueren van dit unieke concept. Op zaterdag 3 september is het weer zover. Niet Direct vormt dan het avondprogramma van het Kunst en cultuurweekend Leudal en als geste aan ons trouwe publiek is de Niet Direct van 3 september gratis. Jawel, de zilveren editie is voor iedereen gratis toegankelijk.

Hoofdgast Joke van Leeuwen


Als hoofdgast verwelkomen we niemand minder dan Joke van Leeuwen met de muzikale voorstelling Toen mijn vader een struik werd. Het oeuvre van Van Leeuwen is zeer veelomvattend en divers: poëzie, proza, illustraties, kinderboeken, optredens, ze is van alle markten thuis. 
Nog pas een paar maanden geleden werd ze genomineerd voor de Libris literatuurprijs met haar roman De onervarenen. Met Feest van het begin won ze in 2013 de AKO literatuurprijs.

Vanwege het karakter van de voorstelling Toen mijn vader een struik werd, begint deze vijfentwintigste Niet Direct één uur vroeger dan normaal. Beginnen we gewoonlijk om 20.00 uur, op zaterdag 3 september beginnen  we als onderdeel van het Kunst en Cultuurweekend van de gemeente Leudal om 19.00 uur.
De voorstelling van Joke van Leeuwen, die ongeveer een uur duurt, is namelijk geschikt voor ALLE leeftijden, dus kom vooral samen met uw kinderen!

Joost Roumen en Luuk Wojcik en uiteraard John Hölsgens


Uiteraard zal ook de voor Niet Direct onmisbare John Hölsgens zijn zilveren licht over Leudal uitstrooien.
Naast John treden ook Joost Roumen en Luuk Wojcik samen op.

Joost, afkomstig uit Haelen, is een uitstekende gitarist en

Luuk, die uit Heel komt, heeft al aan een hele reeks poetry slam wedstrijden meegedaan, en er verscheidene gewonnen. Zo won hij al de tweede prijs voor Taal in de wedstrijd van de Kunstbende Limburg in 2012; hij was toen pas 18.  Hij is WriteNow finalist (DE belangrijkste schrijfwedstrijd voor jong [t/m 24] schrijftalent in het Nederlandse taalgebied) en bedenkt quotes als “Ik kan mij heel erg druk maken over het feit dat een dode vlieg geen vloog heet.”

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »