Expositie: Julien Obama uit Mali, Feras Dahhan en Shorshvan Ibrahim

Opening van het Kunst en Cultuur Weekend  Leudal 2016

Onder grote publieke belangstelling en bij ideale weersomstandigheden ging zaterdag 3 september het Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2016 van start.
Plaats van handeling: de tuinen van kasteel Baexem.

Een van de programma onderdelen: een expositie van werken van drie kunstenaars uit het AZC in Baexem; Julien Obama uit Mali, Feras Dahhan en Shorshvan Ibrahim, beiden uit Syrië.

Burgemeester Arno Verhoeven en Paul van Dooren, voorzitter van de Stichting voerden het woord en openden gezamenlijk de expositie.

Zangeres Sheebah, afkomstig uit Oeganda, wist met haar geweldige stem het publiek te raken met enige zelfgeschreven liederen in het Engels en haar moedertaal.

Sjaak Denessen, interim voorzitter van de werkgroep exposities, haalde Har Haans naar voren, een van de leden van de werkgroep. Har is de laatste vijf maanden onvermoeibaar geweest met de voorbereidingen. Hij heeft de contacten gelegd met de kunstenaars en de leiding in het AZC. Reden genoeg om hem apart lof toe te zwaaien.

Door de kunstenaars werden 3 kunstwerken beschikbaar gesteld die verloot werden onder de bezoekers.  Inmiddels heeft de uitloting plaatsgevonden en zijn de prijzen uitgereikt.

De winnares van de eerste prijs is Lourense Das uit Baexem. Ze houdt erg van beeldende kunst en koos onmiddellijk voor het werk ‘twee veren’ van Feras Dahhan.
De tweede prijs gaat naar Wil Rooswinkel uit Baexem. Wil is een liefhebber van de schilderkunst en koos voor het schilderijtje van Shorshvan Ibrahim.  Hij is erg onder de indruk va de kwaliteit van het werk van deze kunstenaar die hij tijdens de tentoonstelling zelf ontmoet heeft. 
De derde prijs werd uitgereikt aan Maria Casti uit Ell.  Zij is verguld met het keramisch werk  ‘Afrikaanse Masker’ van Julien Obama.

Een korte terugblik van de expositie kunt u bekijken via een filmpje via Youtube: https://youtu.be/WCu_iziAzs8


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »