2017 Catharina Geraedts

Catharina Geraedts
Wisselende videoinstallatie:“How does meaning get into the image ?” 

Geraedts: ”De Missiekapel is bijzonder, heeft een bepaalde serene intimiteit die uitnodigt tot verbeelding en reflectie. Dus ben ik erg ingenomen met het feit dat ik mijn videobeelden in de Missiekapel kon tonen.
Mijn werk ervaar ik als een vorm van ruimtelijke poëzie. Een video van mij houdt een belofte in. Je kunt mijn werk zien als "verbeelde gedachten", geladen beelden, verwondering oproepend en dat maakt bij de toeschouwer eigen "verbeelde gedachten " los.
Door de video in de Missiekapel te tonen krijgt deze een andere dimensie, een lading en voegt iets toe aan de werkelijkheid.

De onderzoeksvraag “How does meaning get into the image ?” van de filosoof Roland Barthes (1915 – 1980), raakt de essentie van deze installatie.”

De informele opening van de installatie vond plaats op vrijdag 6 januari 2017 om 19.00 uur in het bijzijn van de kunstenaar.

Catharina Geraedts (Neer 1950)
ABKM – Maastricht – 2003-2008

Wonende te Kessel  www.neemwaar.nl                                 www.missiekapel.nl


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »