Johan Vermeij: VAN OUDE MENSEN EN DINGEN DIE NOOIT VOORBIJGAAN

VAN OUDE MENSEN EN DINGEN DIE NOOIT VOORBIJGAAN
van JOHAN VERMEIJ 

De foto’s, films en installaties die Johan Vermeij maakt gaan over oude mensen en hun interieurs. De interieurs die ook na hun dood nog levend lijken alsof de bewoners nog aanwezig zijn.

De dingen die hij hiervan laat zien leggen beslag op je verbeelding. (aldus Emile Hollman van de Limburger in een recensie in die krant van 2 april 2005)

Het begon voor hem allemaal na de dood van zijn schoonmoeder. Hij ging in haar huis fotograferen en filmen. Het was net of ze alleen even weg was. Hij liet de camera rondwaren langs een beddensprei, de albasten stopcontacten, mattenkloppers, kruisbeeldjes en kasten vol lege kleerhangers. Vermeij zag in die kleerhangers een mobiel die hij daarmee bouwde.
De kleerhangermobiel, nu te zien in Heythuysen, komt tot leven zodra het licht aangaat.

 Deze installatie van Johan Vermeij was dag en nacht te bezichtigen in de Missiekapel naast de kerk in Heythuysen; van 7sep - 30 nov 2019.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »