2020 van 6 maart tot 1 juni: Thea Houben met SILENTIUM

EXPOSITIE VOORJAAR 2020

Beelden in de Missiekapel te Heythuysen.
De projectgroep “van Missiekapel tot Kunsttempel” onder auspiciën van de stichting Kunst en Cultuur Leudal stelt de ruimte beschikbaar voor een 34ste editie met de installatie: 

SILENTIUM 

THEA HOUBEN (1958) is als beeldhouwster opgeleid aan de kunstacademie te Maastricht onder leiding van Piet Killaars. Na haar studie keerde zij in 1987 weer terug in haar geboortedorp Roggel. In het atelier creëert zij in brons sculpturen in diverse thematieken. Op uitdagende en respectvolle wijze geeft zij het menselijke lichaam weer. De portretkunst behoort eveneens tot haar specialiteit, dit wordt steeds weer bewezen door haar uitvoering van opdrachten. Voorts speelt zij met de natuur: vondsten hieruit worden verwerkt op originele wijze.

DE MISSIEKAPEL IN DE PASSIE EN MET PASEN

SILENTIUM

"WOORDEN ZEGGEN NIET WAT BEELDEN VERTELLEN"

Van 6 maart tot 1 juni 2020

werd dit prachtig sereen werk van Thea Houben dag en nacht uitgelicht door het “Project van Missiekapel tot Kunsttempel”.

Aan het kerkplein, bij de Dorpstraat in Heythuysen.

www.theahouben.nl

www.kunstencultuur.nl

www.missiekapel.nl


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »