2020 van 4 september tot 30 november: Petra Verhees: PELGRIM

EXPOSITIE HERFST 2020

De projectgroep “van Missiekapel tot Kunsttempel” onder auspiciën van de stichting Kunst en Cultuur Leudal stelt de ruimte beschikbaar voor een 36ste editie met als thema PELGRIM  van 

PETRA VERHEES 

                                                                                                                                                                                                                                                Petra Verhees exposeert dag en nacht 4 panelen van “Pelgrim” in de Missiekapel naast de kerk Heythuysen. Van 4 september tot 30 november 2020.  

In 1995 studeerde zij af aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht in de richting monumentale vormgeving. Zij begon in die tijd met het werken in glas waarbij het thema “water”  de leidraad werd. In glas ontwikkelde zij een wonderlijke lichtbreking, weerspiegeling en transparantie. Sinds haar voettochten, in 2002 en 2007, van Limburg naar Santiago de Compostela, is elke willekeurige kapel in gedachten verbonden met die tochten. 

Petra: "Ik kon er daarom niet omheen om ook deze kapel in het centrum van Heythuysen in te richten aan de hand van mijn persoonlijke herinneringen.

-DE WEG IS HET DOEL-

 
                                                                                           -de moeilijkste wegen leiden vaak naar de mooiste bestemmingen- 
 

Voor meer informatie: website www.petraverhees.nl en faceboek Petra Verhees Beeldend Kunstenaar.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »