2020 04 18 voorjaarsexcursie naar Tilburg

Uitnodiging voorjaarsexcursie Stichting Kunst en Cultuur Leudal

 

Op zaterdag 18 april gaan we voor onze voorjaarsexcursie naar Tilburg.

Deze keer blijven we tamelijk dicht bij huis voor een heel mooi programma.

Allereerst bezoeken we de LocHal. Dit is een voormalige fabriekshal, gelegen in het oude spoorweggebied van Tilburg. Deze hal is in een paar jaar tijds omgebouwd tot een centrum voor kunst en cultuur. De hal leent zich voor veel  evenementen, maar is sowieso een ontmoetingsplaats voor velen en is de hoofdhuisvestiging voor de Bibliotheek Midden-Brabant.  Tijdens de geplande rondleiding zullen we verteld worden over de bijzondere totstandkoming van dit imposante complex.

Na de lunch gaan we per bus naar museum De Pont.

Naast de altijd fraaie eigen collectie zijn er tijdelijke en eigentijdse kunstvormen te bezichtigen en te beluisteren. Van Marc Mulders zien we schilderijen die met de nodige abstractie het verloop van de natuur rondom de schilder weergeven. De twee kunstenaars Parrero en Liam Gillick tonen middels hun installaties in de vorm van video’s, foto’s en andere objecten de samenwerking met schrijvers, filosofen, filmmakers etc.

Bijzonder zal zeker de Belgische kunstenaar Marijke de Roover zijn. Van haar is een zeer aparte video te bewonderen, waarin haar zang als innemend, scherp, ironisch, eerlijk, camp en loepzuiver omschreven wordt. En nog mooier is dat zij die middag om 15.00 uur een live performance geeft!

Mochten er deelnemers zijn die liever het textielmuseum bezoeken dan hoeven zij vanaf De Pont de tegenover liggende straat maar in te lopen.

 

Vertrek uit Baexem om 08.45 uur en na aankomst met koffie/thee en gebak.

Aankomst Baexem ca.18.00 uur. Na opgave volgen de details.

De kosten voor deze reis bedragen € 32,50, all-in, voor bezitters museumkaart. Voor de ‘niet- bezitters’ daarvan is de entree voor De Pont € 12,50.

Deelnemers kunnen zich per email opgeven bij Jan Kraak, jhkraak@home.nl

en gelijktijdige betaling van € 32,50 op   NL15RABO0122237730 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur Leudal onder vermelding van “excursie Tilburg”.

 SVP ook vermelden indien je geen museumkaart bezit, ivm.mogelijke korting.

 

Namens de SKCL, werkgroep ‘excursies’ .

Mariet Moors

Els Stroobants

Jan Kraak

Deze excursie is niet doorgegaan. Corona.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »