2008 Kunstfietsen

Verslag en foto's 

Alhoewel de weergoden niet helemaal meewerken, zeker rond het middaguur, hebben toch ca 450 sportief aangelegde kunstliefhebbers ingeschreven voor de 27 kilometer lange fietsroute die door de kernen en het mooie buitengebied van de vroegere gemeente Heythuysen voert. Ze hebben zich ingeschreven op een van de vier startplaatsen en krijgen waar voor hun geld!

Een veertigtal professionele- en amateurkunstenaars uit de regio laten hun werk zien.
Hetzij in eigen atelier of tuin, hetzij samen met anderen in een aantal expositielocaties.

Wat te zeggen van de bewoners van een hele straat die hun voortuin beschikbaar stellen om het werk van een kunstenaar uit hun straat een goede plaats te geven?

Andere kunstenaars maken van hun eigen tuin een ware beeldentuin, waarbij het geëxposeerde werk en de tuinarchitectuur elkaar wederzijds beïnvloeden.

Alle vormen van beeldende kunst zijn vertegenwoordigd. Sommige creaties vragen om een stille beschouwing van dichtbij, andere nodigen uit om er omheen te lopen en van alle kanten te bewonderen.

De gezamenlijke expositielocaties bieden vooral plaats aan schilderkunst.
Alle technieken en stijlen zijn vertegenwoordigd, van abstract tot zuiver realistisch, van aquarel tot acryl- en olieverf. De kunstenaars gaan grif in op vragen en opmerkingen van de bezoekers. Ze hebben er duidelijk plezier in dat er bewondering voor hun werk is en geven uitvoerig uitleg over hun ideeën en werkwijze.

Rondvraag bij de deelnemende kunstenaars en de bezoekers geven aan dat Kunstfietsen een vast onderdeel moet blijven van het Cultureel Weekend Leudal.
Iedereen is onverdeeld enthousiast.

De organisatie van Kunstfietsen 2008 was in handen van de projectgroep kunstfietsen.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »