2023 10 01 Kunst-kofferbakmarkt

Het was een idee van de kunstenares Ellen van Putten uit Friesland toen zij exposeerde tijdens Beijlshof Landart 2022 in Heythuysen: Geef kunstenaars eenmaal per jaar de kans een atelieropruiming te houden en werk in stock tegen een consumentvriendelijke prijs te verkopen. Op 1 oktober (van 11.00 uur tot 16.00 uur) vond de première van deze nieuwe formule plaats bij Frank Coolen Machines te Heythuysen. Frank, Jacqueline en Henk Coolen hadden de tentoonstellingsweide en de grote parkeerplaats gratis beschikbaar gesteld. 

 

Meer dan 50 kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland hadden zich aangemeld. Zij boden een breed scala aan kunst aan tegen een zacht prijsje. De keuze voor de bezoeker was groot: schilderijen, keramiek, brons, natuursteen, sieraden, gemengde technieken, glaskunst en nog veel meer.
 


Foto Monique Strik

 


Foto Monique Strik

 

Om de try-out van dit nieuwe concept aantrekkelijk te maken voor kunstenaars en publiek was er vrije toegang, het parkeren was gratis en het standgeld sympathiek.

De meer dan 800 bezoekers waren enthousiast en velen maakten gebruik van de mogelijkheid tegen een aantrekkelijke prijs mooie kunstvoorwerpen op de kop te tikken. De meeste kunstenaars waren dan ook tevreden en complimenteerden de ‘Werkgroep Expo’ met de goede organisatie.

 


Foto Monique Strik

 

We zijn zeer erkentelijk voor de steun van de vele vrijwilligers waaronder 7 bewoners van het AZC-Baexem.   Medewerkers van de Leudalzangers stonden ons met raad en daad terzijde. Ze deelden met ons de expertise die ze hebben opgebouwd bij de jarenlange organisatie van de maandelijkse kofferbakmarkten.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »