2010 voorjaarsexcursie naar Brussel

Leudal voorjaarsexcursie 24 april naar Brussel

Niet alleen de weergoden waren ons gunstig: ook de gekozen onderwerpen voor deze excursie bleken meer dan de moeite waard te zijn en maakten de zonnige dag compleet.Na het vertrek om 9.00 uur was de eerste stop in Brussel het Art-Nouveau-restaurant “Old England” zeer welkom en vanaf de hoogte werd een mooi uitzicht over Brussel zichtbaar. Na dit intermezzo reden we naar het Victor Hortamuseum, waar we verrast werden met een prachtige Art Nouveau-stijl zowel binnen als buiten. Het werd snel duidelijk waarom deze unieke architect zoveel bekendheid kreeg. De sierlijke en elegante stijl die tot in details was uitgevoerd, trof iedereen en mede door deskundige gidsen was dit bezoek een groot succes.
Wandelend over de Grote Markt en de mooie St. Hubertusgalerijen kwamen we vervolgens bij restaurant Falstaff (ook in Art Nouveau-stijl), waar we een lunch gebruikten. Vlakbij bleek de imposante kathedraal een aanrader voor een bezoek en konden we daar nog een gedeelte van een mooi repetitieconcert beluisteren Kortom, een goed georganiseerde en interessante dag. We kijken uit naar de volgende excursie!


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »