2011 Voorjaars - Expositie:

Onder auspiciën van de stichting Kunst en Cultuur Leudal organiseerde de commissie Beeldende Kunst in nauwe samenwerking met de gemeente Leudal in het gemeentehuis van Heythuysen van 22 mei t/m 19 juni 2011 de voorjaarsexpositie “Kunst uit de Kelders”.

In deze expositie worden een geselecteerd aantal kunstwerken afkomstig uit de “kelders” van de voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer voor de inwoners en andere belangstellenden tentoongesteld.

De commissie heeft uit de collectie van in totaal 455 objecten (schilderijen, tekeningen en beelden) die nu nog in de gemeentehuizen hangen of geborgen staan, een selectie van bijna 40 werken gemaakt.

Alle 455 werken zijn gefotografeerd en kunnen in een fotoboek bekeken worden.

De opening, door de heer P. Vogels, wethouder cultuur, vond plaats op zondag 22 mei om 14.00 uur in het gemeentehuis van Heythuysen.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »