2012 Werner Klompen. Installatie: 'VERZAMELING PROVIDENTIE'

De commissie beeldende kunst Leudal nodigde Werner Klompen uit een installatie te maken voor de Missiekapel.

Na 3 maanden tentoonstellen van de installatie'CURIOUS MOMENTS ' van Ine Geraedts kwam vanaf 16 november 2012 een volgende kunstinstallatie in de Missiekapel met als titel: VERZAMELING PROVIDENTIE.
 
Werner Klompen is een kunstenaar uit Heythuysen.

Wellicht buiten het Leudal bekender dan in eigen dorp. Hij heeft o.a. mee gedaan aan cultuur-stad Ruhr 2010, Art takes time-square (New York) en nu nog laatst Be-mine (Beringen België) expositie stroom. Kortom hij fungeerde als curator van grote exposities .

Dit alles vond de Beeldende Kunst Commissie Leudal en de initiatiefnemer Jan Peeters van het project; “Van missie-kapel tot kunst-tempel“, genoeg om deze kunstenaar de gelegenheid te geven om de derde expositie van drie maanden ten toon te stellen .

SPEELS EN MARKANT

De expositie met de titel ‘verzameling providentie’; zal een uv-kamer installatie worden.

Iets wat past bij het idee schatkamer die de Missiekapel vroeger was. Maar wel een moderne variant hiervan in black-light. Deze uv-kamer installatie zal binnen deze 3 maanden overgaan tot een pure black-light schilderijen expositie. Het gaat hier om schilderijen die in het donker onder uv-light gaan oplichten. IN HEYTHUYSEN GEVESTIGDE GLOBETROTTER.

Over wat voor soort kunstenaar hebben we het eigenlijk ?

Om enige indruk te geven hij is van origine graficus maar schildert nu vooral. En hij is beeldend bezig met performances (een soort voordracht kunst), gadgets (hebbedingetjes), collage's ... Werner Klompen vindt dat kunst ook dient voor inspiratie, plezier en afleiding in dagelijkse zorgen. Eigenheid, vrolijkheid, toevalligheden maar ook het organische zijn typerende zaken die in zijn kunst aan de orde gesteld worden. Hij houdt zich tegenwoordig bezig met maken van unica's .

Landen waar Werner Klompen o.a. heeft tentoon gesteld zijn Duitsland, België, Nederland, Italië, Spanje, Japan, Mexico, Portugal en Amerika.

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »