2008 Eerste Kunst en Cultuur Weekend Leudal

Dit vond plaats op 6 en 7 september 2008 en bestond uit twee onderdelen:
Kunstfietsen
de Ballade van de Natuur

De Ballade van Natuur als beeldend Kunstproject was opgebouwd uit vier samenhangende activiteiten:
o ADEMHALING VAN DE NATUUR
o TAFELEN IN DE WEI
o KUS VAN DE ZON
o EEN WITTE BALADE

Lees meer


ADEMHALING VAN DE NATUUR

'ADEMHALING VAN DE NATUUR' (Il Respiro della Natura) is de titel van een beeldgedicht van Jan C M Peeters. De performance/happening vond plaats in de open lucht op Kapittelsbos op 6 en 7 september 2008 tusssen 18.30 uur en 19.15 uur.
Het was een beeldgedicht vol beweging en klank. Schapen van de Midden-Limburgse weidegronden en 28 grote zandkalkstenen uit Italië spelen een rol in het geheel.
De klanken zijn gecomponeerd met medewerking van Paul Winkens uit Maastricht en Nies van Lier, pastoor van de Heibloem. Jeugdleden van harmonie St. Agatha uit Grathem en dirigent Ralf Prejean verleenden hun instrumentale inbreng.
 
Performance/Happening: Ademhaling van de Natuur
Jan C M Peeters
Uit de Limburger;
Foto van het jaar 2008: 
Foto Stefan Koopmans.


TAFELEN IN DE WEI

Zaterdag 6 en zondag 7 september 2008 van 19.30 -21.00 uur

Na het mee-maken van de verrassende performance bij de 28 Italiaanse rotsblokken uit het Italiaanse Maiella, kunt u eerlijk en heerlijk tafelen, omringd door natuur en cultuur, in de landschapstuin van Op Kapittelsbos
Een lange tafel, een verrukkelijke maaltijd met verse streekproducten, werden gepresenteerd door enkele specialisten op het gebied van eten van de Stichting Natuurlijk Leudal. Het realiseren van Tafelen in de Wei op Kapittelsbos gaat in nauwe samenwerking met Bloemsierkunst en Open Tuin Reiders uit Buggenum, Restaurant Kasteel Baexem, biologische boerderij Heijerhof uit Baexem en de Kunst van het Koken uit Baexem.
Omlijst - hoe kan het anders- met een Limburgs biertje van Lindeboom, een witte wijn van Wijngoed Thorn en een rode wijn uit de Italiaanse Abruzzen.


Tafelen in de Wei: Op Kapittelsbos Grathem

EEN KUS VAN DE ZON

Zaterdag 6 en zondag 7 september 2008 .
Het beeldgedicht 'EEN KUS VAN DE ZON' betrof een dynamisch licht- schilderij van Jan C M Peeters in de schuur van Op Kapittelsbos. Deze poëtische installaie was te bezichtigen tijdens Kunstfietsen en op beide Kunst en Cultuur Leudal avonden.


Installatie: Een kus van de Zon. Jan C M Peeters

EEN WITTE BALLADE

EEN WITTE BALLADE (una Ballata Banca) is een poëtische film die in de open lucht werd gedraaid.
Het is de eerste "speelfilm" van de Italiaanse cineast-vormgever Stefano Odoardi die zelf aanwezig was.
De film beleefde zijn wereldpremière 30 januari 2007 op het Internationaal Filmfestival in Rotterdam


Film: Een witte Ballade. Regie: Stefano Odoardi


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »