2014 Leudal - Expositie: Jacques Beelen en Maria Stams

JACQUES BEELEN ,((portret)schilder, tekenaar) en MARIA STAMS (beeldhouwwerken) in het Leudal gemeentehuis te Heythuysen.

Jacques Beelen Elsloo 1944)
Schilderen sinds ± 1960.

Na enkele korte cursussen op de Vrije Academie Roermond en bij Jan Thomassen, ruim 20 jaar gewerkt met Frans van den Berg uit Thorn en later 3 jaar op het atelier van Piet Schoenmakers in de Panheler watermolen. Je kunt zeggen, opgeleid ‘in de leer bij de meester’, zoals het vroeger gebeurde.

Sinds 1989 lid van een teken- en schildersgroep gevestigd te Ittervoort. Er wordt elke week een avond gewerkt naar model
Meest gebruikte technieken: olieverf, waterverf, pen en houtskool.

Jacques Beelen.
De Zwong 7
6093 JV Heythuysen.
.
jacquesb@j-en-j.nl
www.j-en-j.nl

Jqcques Beelen " naar Chris" 2013.

Jacques Belen Tekening 2009

Maria Stams: ( 1956)
e-mail: mariastams@home.nl
 www.mariastams.nl   www.koppiglimburg.nl
woon- en werkadres:
Molenweg 19,
6471 HA Eygelshoven
tel.

Opleiding: 
1982-1988         Akademie Beeldende Kunsten Maastricht 1982-1988,
 afstudeerrichting plastische vormgeving docent Appie Drielsma.
Naast eigen werk  
1988 -docent Vrije Akademie ZOM Kerkrade en Landgraaf.
2009 -samenwerking met José Fijnaut onder de naam  'koppig Limburg'
Lid van:kunstenaarscollectief werkplaats K en Kunstenaarsgroep apArt
Nominatie:keramiekprijs Noord Nederland 2010.

 

 
Maria Stams  'Mannentorso'.
 

KOPPIG LIMBURG

José Fijnaut en Maria Stams werken sinds 2009 samen onder de naam koppig limburg. Onder deze naam boetseren ze portretten.Telkens in een tijdsbestek van 2 uur maken ze ieder, gelijktijdig, een portret. Tijdens deze sessies zijn de geportretteerde in gesprek met een van onze interviewsters en geven hun visie op leven en samenleven. Jacqueline Römers of  Historica drs. Marie-José Moers, leidt het gesprek en maakt er verslag van, een uniek concept.


Portret sessie met Kazem Abdullah, direkteur dirigent Achener Theather

In 'Head-Lines', het eerste groot opgezette project van koppig limburg, waren 120 personen te gast, vormde de vraag naar visie op kunst de rode draad in de gesprekken. De presentatie was augustus 2011 in Schunck* Heerlen, in de vorm van een installatie. Alle 240 portretten en tekeningen waren te zien en delen van de gesprekken te beluisteren. Doel van de presentatie was gedachten verbinden, herkennen, confronteren en meningen vormen. 

In 2013 is koppig limburg van start gegaan met live sessies waarin een, meestal markant, persoon portret zit voor publiek en een gesprek heeft over zijn leven en passie. In Aken tijdens de kunstroute een 5 tal gasten o.a. Kazem Abdullah, dir. van Aachener Theater en in Beesel voor de stichting Eskacé Wiek Crasborn en Marij de Wilde. De live sessies hebben ook dit jaar vervolg hiervoor kunt u de website van koppig limburg raadplegen.

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »