2014 Kunst en Cultuurweekend : zaterdag

Activiteit voor de jongste jeugd op zaterdag 6 september 2014

In het kader van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2014 zocht de organisatie voor de zaterdag naar een activiteit in het programma, speciaal voor onze jongste jeugd.

Blaasquintet Music4Kids bleek een prima formule te hebben voor een uitvoering van de sprookjes Peter en de Wolf en Hans en Grietje, in de vorm van een concert.

Een kinderconcert was.. en bleek een schot in de roos!

In de week voorafgaand aan het Kunst & Cultuur Weekend kregen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente een uitnodiging om naar dit concert te komen.

De organisatie was blij verrast dat veel kinderen ook gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging, toen bleek dat nagenoeg alle stoelen in de zaal van BMV de Nassaurie te Grathem bezet waren.

Hans van Bergen, stadsdichter van Roermond en verteller pur sang, bracht beide sprookjes op een spannende en ludieke wijze naar voren, daarbij  ondersteund door de klanken van het blaasquintet, dat elk personage in het verhaal middels een eigen melodie duidelijk herkenbaar maakte.

Niet alleen de kinderen luisterden en keken aandachtig, ook de aanwezige ouders en/of grootouders genoten van het concert. Zij kenden allen immers uit hun jeugd het verhaal van Peter en de Wolf!

In de pauze konden kinderen, door het invullen van een werkblad met vragen, meedoen aan een prijsvraag.

De uitgereikte prijsjes, een blokfluit (om in de muzikale sfeer te blijven), werden door de winnaars/winnaressen dankbaar ontvangen, maar door de aanwezige ouders/grootouders waarschijnlijk met wisselend enthousiasme bekeken.

Na de laatste klanken van het verhaal over Hans en Grietje, sloot Music4Kids het concert af met het alom bekende “In Holland staat een huis”.

Ook toen was het nog niet allemaal voorbij.

De kinderen mochten op het toneel komen om te kijken, voelen en blazen op de dwarsfluit, saxofoon, fagot, hoorn en hobo. Een mogelijkheid die niet vaak voorbij komt.

Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, ofschoon het soms best wel moeilijk was om geluid uit bijv. de fagot te halen! Er werd hard geblazen!

Na afloop konden de kinderen nog een kleurplaat en hun kleurpotloden (aangeboden door een sponsor) mee naar huis nemen.

Kort gezegd, een enthousiast en aandachtig muziekminnend publiek van de leeftijd van 4 jaar tot/met 80+ maakte van dit concert, uitgevoerd door Music4Kids, een geslaagde activiteit en laat zien dat ook muziek leeft in de Gemeente Leudal.

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »