2019 11 17 Literair Podium Leudal

Maar liefst 200(!) kamelen bleken (mannelijke) inwoners van Egypte te bieden voor Wanda Gielen tijdens haar bezoek aan dat land, zo vertelde ze afgelopen zondagmiddag in haar column waarmee ze het spits afbeet van een mooi programma. Ook vertrouwde ze ons toe dat ze zich altijd de neanderthaler van de familie had gevoeld met haar rode haar in een gezin met bruinharigen.
 


 

Dat was een mooi aanknopingspunt voor Frank Westerman, die zeer boeiend vertelde over zijn zoektocht en research naar de oorsprong van onze soort zoals hij die heeft beschreven in zijn boek Wij, de mens. Hij liet ons weten dat we allemaal neanderthalerbloed hebben. Hoeveel, dat kun je laten bepalen via een DNA-onderzoek. Bij Frank was bij een dergelijk onderzoek aan het licht gekomen dat er bovendien vikingbloed door zijn aderen stroomt, de vergroeide pees in zijn hand is daar ook zonder DNA-test het levende bewijs van.
 


 

Maar voor we van de boeiende voordracht van Frank Westerman gingen genieten, vermaakten we ons nog met een eenakter, gespeeld door Gertie en Ron Gommans. De eenakter kwam uit het toneelstuk Het discofeest, een bewerking van Gerties boek Oliver’s overgang. Broer en zus Gommans speelden in deze eenakter …broer en zus.

Al dit moois werd gelardeerd door de muzikale klanken van Ruud en Maarten Somers op klarinet, marimba en piano.
 


 

Het was een mooie en ook interessante middag en wat sneu voor u als u er niet bij kon zijn (en wat een geluk als u er wel was)! Maar niet getreurd: op 8 maart 2020 kunt u in de herkansing. Ook dan staat er weer een boeiende middag van Literair Podium Leudal op de planning. Noteer die datum alvast in uw agenda!


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »