2012 09 14 Literaire boottocht over de Maas

Poëzie en muziek

Een literaire boottocht over de Maas en de maasplassen met dichters en muziek! Twee jaar geleden was dat een enorm succes. Zo'n unieke poëzieboot zal dit jaar nog een keer het ruime sop kiezen vanaf de maaskade in Neer. Op14 september was het zover. Om stipt 19.45 uur werd de loopplank binnengehaald en stak het schip van de Veerman van wal. Rond 22.30 uur meerde de boot weer aan.

Diana Ozon, Ellen Deckwitz en Ko de Laat zijn de dichters van dienst. De kleurrijke zanggroep Toesjee verzorgt de muziek. Diana Ozon had twee jaar geleden tijdens haar optreden in Ontmoetingscentrum Leudal zo'n succes dat ze op veler verzoek opnieuw naar Leudal gevraagd is. Ze is een dichteres die haar mooie gedichten prachtig kan voordragen. Dat geldt zeker ook voor Ellen Deckwitz, die een krachtige performance heeft en gedichten schrijft die staan als een huis. Ko de Laat is een echte light-versedichter. Zijn geestige gedichten slaan altijd en overal waar hij optreedt aan. Zanggroep Toesjee hoeft in deze contreien amper nog toelichting. Met hun kleurrijke optredens weten deze muzikanten het publiek te ontroeren en te vermaken. En natuurlijk is ook de altijd verrassende columnist John Hölsgens van de partij. Deze Niet Direct Speciaal is een uitvloeisel van het tweedaagse festival Dichter bij het water, in 2010 een initiatief van Frits Criens, stadsdichter van de gemeente Leudal. Het onverwachte extraatje is mogelijk gemaakt mede dankzij de financiële medewerking van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal en de firma Kuypers Kessel.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »