2015 Jazz in de tuin

Zondag 7 juni 2015

Die heerlijke zondagmiddag in juni 2015 ligt al weer enige tijd achter ons. Muziek vanuit het hart op een locatie, waarvan je alleen maar mag dromen, zo hebben wij die prachtige middag van “Jazz in de tuin” ervaren.

Gé Titulair op zijn best: ontspannen, lekker swingend, maar vooral heel enthousiast.

Volle zalen heeft hij niet nodig, maar wel een uitgelezen publiek, dat speciaal voor deze middag een plekje vrij hield in z’n agenda.

Kasteel Groot Buggenum is natuurlijk een “plaatje” om een dergelijk muziekfestijn te vieren.  

 

Rondkijkend vanaf het terras zag je de ware liefhebbers genieten van een voor ons onvergetelijk optreden van “Gé Titulair and friends”. We zouden zijn begeleidende musici tekort doen door ze niet te noemen. Een virtuoos als Ruud Jacobs achter de piano; genoten hebben wij van zijn virtuositeit en muzikaliteit. Niet voor niets is hij in 2010 onderscheiden met de “Glenn Corneille Award”.

Van aanstormend talent verwacht je dat ze nog moeten landen, maar van Ruud Jacobs kun je dat niet meer zeggen. Hij is geland!

Bijzonder is ook, dat Gé talent een podium geeft om verdere ervaring op te doen. In dit geval Helen Nillissen een van zijn studenten in het door hem zo zeer geliefde “blues- en soul” repertoire.

Gepokt en gemazeld zijn natuurlijk Arthur Lijten (drums) en Justin van Uum (contrabas).

Als muziekliefhebbers hopen wij van harte, dat “Kunst en Cultuur Leudal” het jaarlijks terugkerend fenomeen “Jazz in de Tuin” koestert en hoog op haar agenda plaatst ongeacht het aantal toeschouwers. Jazzmuziek zal blijven, ook al wordt deze muziekstijl niet door iedereen begrepen en gewild.

 

Wim Kloth

 

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »