2017 Jazz in de tuin

Al vele jaren heeft Stichting Kunst en Cultuur Leudal haar ideale locatie voor “Jazz in de Tuin” bij Kasteel Groot Buggenum gevonden; dit romantische huis met haar unieke inrichting, de tuinen nu volop in bloei en een zeer gastvrije ontvangst die niets te wensen over laat.

Nagenoeg elke keer is het gelukt om met mooi weer, het evenement in de tuin te laten plaatsvinden. Maar mochten de weergoden ons niet goed gezind zijn, dan biedt de prachtige Kruidentuinzaal ook een prima alternatief.

Dit jaar ontvingen wij  Marc Huynen and Friends.

Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria Maastricht en Hilversum en volgde workshops bij o.a. Ack en Jerry van Rooyen.

Daarnaast is hij als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen, Maastricht en Aken. Hij musiceerde o.a. bij de Glenn Miller Orchestra, Il novo Cente (tijdens de Night of the Proms), Toets Tielemans, maar ook met popgroepen als Belle Perez en Rowen Heze.

Marc is medeoprichter van de Mo’Jones Bigband en de KidsBigband “Vitzkids”.

Met zijn onlangs verschenen CD “Sad Songs 7 Groove Tunes” brengt hij een muzikaal compromis, swingende energieke muziek in een grote bezetting, maar is ook te beluisteren in kleine bezetting met melancholieke jazz.

De  “Friends” zijn:

Jo Didderen (contrabas en basgitaar) Hij was al meerdere keren bij ons aanwezig.  

In 2016 kwam zijn laatste album uit: “Happy Hour”. Het repertoire bestaat voornamelijk uit “Jo’s happy instrumentals”, dansbare jazz uitgevoerd met zijn dreamteam l‘Equipe de Rève .

Jo heeft een keer in de maand zijn eigen jazz-avond in café d’n Ingel in Thorn.

Csaba Szekely (gitaar), geboren in Budapest, heeft gestudeerd aan de Musikhochschule in Weimar en Aken, alwaar hij ook woont. Als solist wordt hij veel gevraagd bij internationale festivals en concerten in binnen- en buitenland, maar ook bij verschillende kamermuziek- en jazz formaties. Daarnaast is hij gitaardocent, Big Band leider en studiogitarist.

Gero Körner (piano).  Door zijn bijzondere aandacht en interesse voor de verschillende muziekstijlen viel hij al vroeg op in zowel de klassieke- als jazz muziekwereld.

Zijn professionele opleiding deed hij aan de Hochschüle für Musik und Tanz in Keulen, jazz- en ook klassieke piano. Gero is altijd op zoek naar de artistieke mogelijkheden binnen de muzikale verscheidenheid; popart, electro lounge, klassiek of, zoals op zijn nieuwe album, de stijl van swing-jazz waarvoor hij hits van de afgelopen 40 jaar als jazz standard laat klinken.

Steffen Thormaelen (drums). Studeerde jazzslagwerk aan het conservatorium in Maastricht en speelde op festivals  en tijdens workshops door heel Europa, zuid-oost Azië en (Goethe Institute) USA.

Hij won vele prijzen, zoals CNQ Jerry van Rooyen Award in 2006, Euregio jazzprijs 2004 als gast drummer van de Alsdorfer Big Bandits, talent Blue Note festival Gent 2005.

Zijn muzikale specialiteiten variëren van singer/songwriter, rhythm  and blues, big band tot avant-garde jazz, vele cd-producties met artiesten als Reinhard Mey, Carlo Nardozza e.a.

 

Entree:    € 10, 00 aan de kassa

                    (voorverkoop € 8,00 : Herenhof 4, Baexem 0475-453253)


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »