2009 Jazz in de tuin

Na het grote succes in 2008 organiseerde de commissie Muziek en Dans onder auspiciën van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal ook dit jaar weer Jazz in de tuin.

Zondag 14 juni, konden liefhebbers van jazzmuziek hun hart ophalen bij optredens van het Mike Roelofs Trio en de Jess-Band.

Mike Roelofs, pianist, componist en producent, studeerde aan het conservatorium in Maastricht waar hij zich vooral richtte op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. In de afgelopen jaren heeft hij in verschillende bezettingen gespeeld op festivals in binnen- en buitenland, en diverse awards gewonnen.

\"Jazz

De Jess-Band bestaat naast leadzangeres Jess uit vier heerlijke mannen en twee prachtige vrouwen. Haar muziek bestaat uit Pop met een flinke scheut blues, soul en jazz. Jess bezit een heel helder stemgeluid dat bijzonder puur en gepassioneerd overkomt. De teksten spreken tot ieders verbeelding, of het nu gaat over zoeken naar de liefde, dromen of wijn.

Jazz in de tuin vond plaats in de landschapstuin van Jan van Kempen, Achter het Klooster 11 in Heythuysen. In deze fraaie tuin stelden deze zondag Paul van Cruchten en Engel Simons een aantal van hun beelden tentoon.

Tijdens de optredens kon men zich te goed doen aan Limburgse streekgerechten, afkomstig van zorgboerderij de Heijerhof uit Baexem (uiteraard tegen betaling).


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »