2012 jazz in de tuin

De viering van het eerste lustrum van “Jazz in de tuin “ op zondag 3 juni 2012, ditmaal in de mooie tuinzaal van kasteel Groot Buggenum te Grathem was een groot succes. Buiten was het koud en nat, binnen was het warm en héél gezellig.

Op de eerste plaats natuurlijk door de spetterende muziek van het Coen van Dam Trio en van de groep Jo Didderen & friends. Deze “ friends “ bleken een strijkkwartet te vormen, inclusief o. a. Jo’s partner, de celliste Marie-José : een originele combinatie met de muziek van Jo en verder Mijke Loeven, een zangeres met aangename, warme stem en Christine Corvisier, een zeer getalenteerde, frêle Française op tenorsax. Een groot deel van de muziek van hun optreden staat ook op de pas uitgekomen CD van Jo.

Ook van de gevarieerde en enthousiaste muziek van het Coen van Dam Trio :

Coen van Dam op piano, drummer René van Engeland en bassist Ozan Bozdag, viel zeer veel te genieten. Dit Trio is vaker op maandagavond te beluisteren in jazzcafé Forum te Maastricht.

De hele middag werden “de sterren van de hemel gespeeld “ zoals het cliché zegt, maar het was ook werkelijk zo.

De ongeveer honderd aanwezigen konden daarnaast ook genieten van een vakkundig bemande bar voor de drankjes en een speciale verrassing was een fraai opgemaakte tafel voor heerlijke Afghaanse hapjes. De kokkin Jamila Helali had, met hulp van zoon en schoondochter, eer van haar werk en genoot zichtbaar van alle complimenten die ze kreeg.

De beelden van Thérèse Schlösser en de glasvormen van Irene Terlingen  kregen niet écht alle aandacht die zij verdienden, omdat zij vanwege de regen helaas niet buiten opgesteld konden worden. Om ongelukken te voorkomen moesten zij nu op veilige plaatsen, binnen in de vol bezette zaal getoond worden. Maar “Jazz in de tuin 2012 was alweer een mooi evenement ! “ zoals een van de bezoekers reageerde.

Tevredenheid daardoor bij de organisatoren, met dank aan alle ad-hoc vrijwilligers.

Een speciaal compliment verdienen, o.a. in de persoon van Arno Meens, de beheerders van het kasteel voor hun enthousiaste medewerking.

Hoe een verregende, tot mislukken geneigd lijkende middag toch een succes werd !


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »