2013 Jazz in de tuin

Jazz in de Tuin 2013

 

De ideale weersomstandigheden en de schilderachtige entourage van Kasteel Groot Buggenum stonden zondag 9 juni garant voor een middag makkelijk in het gehoor liggende jazzmuziek.

Al vrij spoedig na de openstelling waren de klaargezette zitplaatsen onder de parasols bezet.

Vreemd: is jazz iets voor de oudere muziekliefhebbers? Vrij weinig jonge mensen hadden de weg naar Grathem gevonden.

Carmen Gomes Inc. opende een middag vol muziek. Carmen Gomes, een talentvolle zangeres, bracht met begeleiding van haar band een mix van goed in het gehoor liggende songs: sommige heel bekend, sommige nieuw maar daarom niet minder goed. Carmen schrijft veel van haar teksten zelf.

Het enige minpunt was de afstand tussen het publiek en de optredende muzikanten. Het geluid drong niet helemaal tot achteraan in de tuin door. Volgende keer de stoelen wat meer naar voren of een geluidsinstallatie met meer vermogen.

CC5 was de tweede groep: Christine Corvisier, saxofoon, en haar begeleidende band. Tijdens haar optreden kregen alle bandleden volop gelegenheid om hun kwaliteiten als solospeler te tonen.

In de pauze was er ruimschoots gelegenheid om de beeldhouwwerken van Ruud Hehanussa te bewonderen en te genieten van een glas wijn en de goedverzorgde lekkernijen van Catering Lindelauf uit Neeritter.

Na de pauze nam Carmen Gomes Inc. het weer over en hield de aandacht van het publiek vast tot het einde van een geslaagde jazzmiddag.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »