2014 Jazz in de tuin

Jazz in de Tuin zondag 1 juni 2014

…. En het weer was prachtig! De zomer was inderdaad begonnen.
…. En er was Jazz in de Tuin!
…. En het werd een geweldige middag waaraan door de aanwezigen, zeker nog vaak zal worden gedacht of over gesproken zal worden.

Kasteel Groot Buggenum, zoals bekend al enkele jaren de vaste locatie voor dit evenement, vormde ook deze keer een unieke combinatie met de muzikale tonen van de 2 optredende jazz bands.
Al vanaf de begintonen van het openingsnummer laat Jazz Department horen, hoe Jazzmuziek kan klinken. Eigen nummers als ook arrangementen van bestaande werken komen voorbij. Schitterend samenspel wordt afgewisseld met solo partijen van niveau.
Coen van Dam en Arno Guveau zijn uiteraard  geen onbekenden meer in de Jazz scene en met de komst van Justin van Uum is ook Jazz Department sinds 2013 een feit.
Justin, op het moment van dit optreden nog in de afstudeerfase van zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht. Dat wordt een goeie!
Ook vocaliste Merel Koman weet het publiek goed te boeien. Door haar interpretatie van de songs en haar goed geschoolde, jazzy stemgeluid  brengt zij elk nummer tot een genoegen om naar te luisteren.
Terwijl er in de pauze weer tijd is voor nog een drankje, zijn er in de tuin ook steeds lekkere hapjes, gemaakt en gepresenteerd door het nabijgelegen Restaurant Kasteel Baexem, te verkrijgen.
Tegelijkertijd heeft het publiek, gedurende de middag, de mogelijkheid om de kunstwerken van Dorine Beusmans nader te bekijken. Dat wordt dan ook door velen gedaan. De kunstenares is zelf aanwezig om aan diegenen die dat willen, tekst en uitleg te geven.
En dat het Kasteel open staat voor bezichtiging wordt wederom zeer gewaardeerd door de bezoekers.
Na de pauze is het tijd voor “JazzMinded!”
Een 4-mans formatie “niet professionele” muzikanten, zoals zij zichzelf omschrijven.
Dat klopt niet!
JazzMinded! neemt de luisteraar vanaf het eerste nummer mee in een dynamische, soms ook wel een beetje opzwepende, ritmisch rijdende trein.
Het geheel van enthousiasme, het harmonieuze samenspel en de klanken van de muziek   kunnen niet anders dan professioneel worden genoemd en dat alles komt goed over bij het publiek!
De wijze waarop zij bekende werken uit zoals dat heet, “the real book” neerzetten en daarop improviseren en dat uiteraard op een soms wel erg eigenzinnige manier, valt heel goed in de smaak.
Ook aan humor ontbreekt het niet bij deze band. Afgesloten wordt met een speciale toegift waarbij Lennard Gilissen wel op een heel speciale “mini” saxofoon “the chicken song” speelt.
Chapeau voor hen: Bert Peeters, Jan van Dooren, Lennard Gilissen  en Leon Houben!
Ruim over de vastgestelde tijd heen komt er een einde aan deze enerverende middag.
Opmerkingen als “Jammer dat het al afgelopen is” klinken als muziek in de oren van de organisatie. Zij kan terugzien op een zeer geslaagde middag, mede door de catering van Restaurant Kasteel Baexem en de immer plezierige samenwerking met Kasteel Groot Buggenum.

Deze 2 reactie willen we u niet onthouden:
Hallo Jan,
Namens JazzMinded! hartstikke bedankt voor een leuke middag. Wat een mooi plekje om te spelen (en wat een lekker weer)! En wij zijn goed verwend met vele enthousiaste reacties.
De organisatie was uitstekend, complimenten daarvoor!
Ik wilde even vragen: ik zag een aantal mensen foto's en filmpjes zien maken van ons optreden. Als jullie nog leuke camerabeelden binnen krijgen, wil je me die dan doorsturen?
Bert Peeters
------------
Beste Dagmar, het was gisteren wederom super!
Ik en mijn vrienden hebben genoten! Proficiat!
Gr en nogmaals dank,
Wiel Honings

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »