2015 Limburgfestival

33e LMBG FSTVL maakte van Leudal een groot podium van 26 t/m 30 augustus  2015

Het is niet overdreven te stellen dat de gemeente Leudal het Limburg Festival stevig heeft omarmd. De gehele gemeente wordt de 1e week van augustus werkelijk overspoeld met een veelzijdig en prachtig aanbod van kwalitatief hoogstaande theater. Daarmee vormt de gemeente Leudal inmiddels een van de rotsvaste pijlers onder dit populaire festival. Wat is er zoal te zien deze editie….???

Theatrale T®ippelzone                                                                                        

Nieuw in het programma is de Theatrale T®ippelzone. Een grensoverschrijdende theatrale wandeling voor jong en oud met op het menu alleen speciaal figuren – en objectentheater. Ittervoort, Neeritter, Thorn en Kinrooi vormen hiermee op woensdag 26 augustus het décor voor de opening van het LMBG FSTVL 2015.

Natuurlijk…Theater                                                                                            

Uiteraard is ook weer de populaire theater fietsttocht Natuurlijk…Theater van de partij. Voor de 20e keer doet dit rondreizende circus ook Leudal aan. Op 30 augustus. Starten vanaf 10u30 tot 12u00 in de centrum’s van Roggel, Haelen en Baexem.

Ommetje Opera

De vaste bezoeker van het festival is nieuwsgierig naar bijzonder theater. Het Ommetje Opera komt aan deze wens, tussen al het overige bijzonder theateraanbod op bijzondere locaties, tegemoet. Opera op een erg laagdremelige wijze letterlijk dicht bij de bezoekers te brengen. Dit jaar op zaterdag 29 augustus in en rondom Kasteel Aldenghoor te Haelen.

Theater op Locatie                                                                                                    

Het succesnummer van de laatste edities blijft natuurlijk ook gehandhaafd; Theater op Locatie. Pracht locatievoorstellingen die zelden of nooit in het Leudal te zien zullen zijn, staan op voor deze gemeente kenmerkende en bijzondere locaties. Dit jaar kunt u kiezen uit: Sacred Places in de Kasteeltuin van Kasteel Baexem, Lieke Benders en Joost Vrouenraets in Preuveurie de Nassaurie te Grathem ( afsluiter 2015) , Margje Wittermans in de buik van eens schip in Neer, Ester Natzijl bij Wienerte ook in Neer, Nick Steur bij Casquettenhof in Horn en Andre Manuel in Roggel en Heythuysen. Waarbij bij deze laatste voorstelling opgemerkt dient te worden dat locale zangers samen met André Manuel op het podium zullen staan.

Voor een uitgebreid gedetailleerd overzicht zie o.a. www.limburgfestival.nl of scoor een festivalmagazine in een van de het gemeentehuizen van de deelnemende kernen. 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »