2016 Limburg Festival

Limburg Festival in het Leudal en omstreken

LMBG FSTVL is het toonaangevend zomerfestival in het hart van de provincie Limburg. Het festival brengt bijzonder theater op bijzondere (landschappelijke) plekken. Van woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus 2016 verandert Midden-Limburg (en een stukje van het Duitse en Belgische grensgebied) in één groot openluchtpodium met een gevarieerd pallet van o.a. theater, dans, muziek, mime, poppenspel, performance en straattheater. Leuk voor iedereen!

 


Een 35-tal hartstochtelijke belevenissen met een veelvoud aan nationale en internationale toppers en aanstormend theatertalent kleurt de magie van de verbeelding.
Het Theater Op Locatie, de verrassende fietstocht Natuurlijk…Theater, de imponerende wandeltocht Theatrale T®ippelzone en het aangrijpende Ommetje Opera ( in en rondom Kasteel Baexem) geven al aan hoe divers het festival is opgezet. Mocht dat nog niet overtuigend genoeg zijn: Roermond krijgt de allure van de Gentse Feesten door De Gekleurde Stad, de Kindermiddag en -nieuw dit jaar- de Dans Promenade.

 

Dat allemaal voor een zeer toegankelijk prijs. Enkele voorstellingen ook gewoon gratis, maar altijd tegen een schappelijke prijs. En op een bijzondere plek. We noemen hier o.a. Nynke Laverman in de Serinuskerk in Grathem, Cie KAiET/Andre Manuel bij Menkesdriek in Roggel, TG Nachtgasten in de Uffelsemolen in Haler, Sien Vanmaele bij Heijerhof in Baexem en Het KIP in de kalkoenenloods Coolen te Heythuysen. Keus te over voor een avondje bijzonder theater op bijzondere locaties.

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »