Jongerentheater

Jongerentheater LET’S PLAY: de jonge harten van Leudal

De jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar kwamen uit Leudal, maar ook uit Afghanistan, Irak, Oekraïne en Wit-Rusland. De groep stond onder leiding van professioneel theatermaker Els Boonen (www.elsboonen.nl) uit Heythuysen. De jongeren zongen en praatten deels in hun eigen dialect. In LET’S PLAY kwam hun wereld terug in zo’n dertig fragmenten. Het was letterlijk uit hun leven gegrepen. Speciaal om de ontmoeting tussen jong en oud te realiseren, was er ook een voorstelling gepland voor bewoners van regionale ouderencentra in de Kreppel in Heythuysen.

Jongerentheater LET’S PLAY in het hart gesloten.

Het publiek van de vier uitverkochte voorstellingen in resp. Horckerhof, zaal Ellenhof, ouderencentrum de Kreppel en zaal Houben, sloot de jonge mensen van LET’S PLAY in hun hart. Alle vier de voorstellingen waren een groot succes te noemen. We kunnen met heel erg veel plezier, blijdschap, trots en dankbaarheid terug kijken op een fantastisch project.

Een project waarbij deze groep jongeren ons allemaal heeft laten zien dat interculturele samenwerking vanuit de wil tot verbinding kan ontstaan. Met geduld, aandacht en liefde en met een groot doorzettingsvermogen en de wil om naar elkaar te luisteren hebben deze jonge mensen en hun projectbegeleiders een droom waargemaakt.
De 500 bezoekers konden genieten van puur, oprecht, echt en bij vlagen ontroerend spel van een unieke, multiculturele groep jongeren uit Leudal. Met zelfgeschreven teksten, liedjes en dansen verbeeldden zij hun dromen, passies, talenten en hun verdriet. 

LET’S PLAY werd gemaakt onder de vlag van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal. De stichting wil graag Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel.

LET’S PLAY is een prachtig voorbeeld geworden van deze Leudal-eigen bloeimogelijkheden. 

Hieronder volgen een aantal van de vele uitspraken gedaan door het publiek na het zien van LET’S PLAY:

 • Een geweldige prestatie wat deze jongeren hier neer gezet hebben. Het heeft me ontroerd! Aan alle jongeren: veel succes met alles wat nog op je weg komt!
 • Geweldige productie, je kan zien dat de jongeren er ook plezier in hebben. Super gedaan! Jammer dat er maar 4 voorstellingen zijn. Zou op school ook opgevoerd moeten worden.
 • Op weg naar een samenleving met binding waarin de verschillen niet worden uitvergroot maar juist overbrugd.
 • Wij vonden het heel bijzonder dat jongeren uit verschillende culturen hier sámen aan werkten en optraden met alle aandacht voor individuele inbreng en uitvoering.
 • Heel goed, creatief, verrassend, ontroerend, veel talent, leuk.
 • Ongelooflijk veelzijdig, vriendschappelijk, war,. Daar kan een schouwburg niet tegenop. Ontroerend goed.
 • Super! Ik heb genoten.
 • It was COOL.
 • Zeer goed programma van integratie.
 • Acteurs en actrices GA ZO DOOR!
 • Leuk dat jongeren van verschillende culturen zo met elkaar omgaan en elkaars cultuur leren kennen.
 • Bijzonder leuk project. Mooie voorstelling.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »