Limburg Festival 2011

Hartverwarmende topcultuur op toplocaties met overweldigende publieksopkomst

Limburg Festival 2011: zwemmen in festivalhits en verwondering  

Het 29ste Limburg Festival, van 17 tot en met 21 augustus, waagde de sprong in het diepe door zich te presenteren vanuit het hart van Limburg, Roermond, Leudal en Maasgouw. En na vijf dagen zomers buitenfestival, zo’n 100 voorstellingen verder, op meer dan twintig bijzondere festivallocaties, is er maar een constatering mogelijk: dit was het jaar van topkwaliteit op toplocaties, een editie die zwom in de festivalhits en een editie waarin het publiek meermalen zijn waardering en verwondering uitsprak. Het aantal Vrienden van het Festival groeide tot bijna 700 personen.

Het vijfdaagse festival, dat onder grotendeels zomerse omstandigheden plaatsvond, kon meer dan 5000 betalende bezoekers ontvangen. Tienduizenden mensen kwamen kijken naar de gratis nationale en internationale straattheater-artiesten in de dorpen en op de pleinen van Leudal, Maasgouw en Roermond, op het water, aan de grindgaten, in de schuren, in kerken en op tal van andere bijzondere plekken.

Het Limburg Festival bedankt het publiek dat, samen met het festival, de sprong in het diepe waagde dit jaar. De provincie Limburg en de gemeenten Roermond, Leudal en Maasgouw bewezen met hun ondersteuning dat cultuur voor hen een belangrijke levensader is en smeerolie voor de economie. Vele dagjesmensen, toeristen, recreanten en inwoners hebben een festivalbril opgezet om zo het hart van Limburg (opnieuw) te leren kennen.

De belangstelling voor de voorstellingen, zowel op straat als op bijzondere locaties was overweldigend. Het Limburg Festival zou niet kunnen bestaan zonder de medewerking van locatie-eigenaren, bedrijven en alle andere participanten en festivalpartners die het festival een warm hart toedragen. En niet te vergeten zonder de tientallen vrijwilligers die dit samen met de productieteams handen en voeten geven. Opgeteld met de inzet van hoofdsponsoren Lindeboom Bierbrouwerij en Ballast Nedam Grondstoffen, kunnen we spreken van een eclatant succes. Op naar het jubileumjaar 2012, waarin de 30ste editie neergezet gaat worden. Voor meer informatie: www.limburgfestival.nl/  

Voor aanvragen van foto’s gelieve te replyen op deze mail.

Jackie Smeets
PR & programmering
0031 475 452586
0031 6 53894045

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »