Limburg Festival 2012

Buitengewoon LMBG FSTVL: hoge amusementswaarde en dito kwaliteit

Het 30ste LMBG FSTVL, van 8 tot en met 12 augustus, groeide uit tot een bijzonder geslaagd, buitengewoon festival. Na vijf festivaldagen vanuit het hart van Limburg - Roermond, Leudal en Maasgouw - zo’n 100 voorstellingen verder, op meer dan 25 bijzondere festivallocaties, is er maar één constatering mogelijk: wij bewandelen de goede weg met hartstochtelijke belevenissen aan de bezoekers. Samen genieten van voorstellingen en tochten met een hoge amusementenwaarde en een dito kwaliteit.

De jubileumeditie vond grotendeels onder zomerse omstandigheden plaats. We konden 4500 betalende bezoekers ontvangen. Duizenden mensen deden mee aan de theatertochten, tienduizenden kwamen kijken naar de gratis nationale en internationale straattheater-artiesten in de dorpen en op de pleinen van Leudal, Maasgouw en Roermond, op het water, aan de grindgaten, in de schuren, in kerken en op tal van andere bijzondere plekken.

Het LMBG FSTVL bedankt het publiek dat, samen met het festival genoot van tal van theatertochten, en het jubileumvuurwerk aan het grindgat van sponsor Kuypers Kessel in Neer. Gouverneur Theo Bovens, te gast in het kader van zijn zomertoernee, stak het festival een hart onder de riem en brak een lans voor cultuur als belangrijke levensader en smeerolie voor de economie en de samenleving.

   
                    

      

De belangstelling voor de voorstellingen en de theatertochten was overweldigend. Het LMBG FSTVL zou niet kunnen bestaan zonder de medewerking van locatie-eigenaren, ondernemers, bedrijven en alle andere participanten en festivalpartners die het festival een warm hart toedragen. En niet te vergeten zonder de tientallen vrijwilligers die dit samen met de productieteams handen en voeten geven. Opgeteld met de inzet van hoofdsponsoren Essent Clauscentrale en Kuypers Kessel kunnen we spreken van een eclatant succes. Met een goed gevoel op weg naar het 2013.

U kunt het hele jaar door Vriend worden via www.limburgfestival.nl

 

 


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »