2018 Kunst en Cultuurweekend Leudal: Kloosterdiner

Komt de kloosterorde van “De Gouden Eikel” naar Heythuysen?

Op de uitnodiging van de Kloosterorde van “De Gouden Eikel” voor een informatieavond met diner, werd met overweldigende belangstelling gereageerd.

Meer dan 80 aanwezigen probeerden duidelijkheid te krijgen over het mysterieuze verhaal van deze Kloosterorde.

Zij werden bij binnenkomst door 3 paters en 3 nonnen ontvangen.

Voorzien van en aangekleed in habijt met koord, werden de aanwezigen uitgenodigd binnen te treden in de sfeervol aangeklede refter voor een ontvangst met koffie en nonnevot, waarna een introductie en voorstelronde door de zusters en broeders werd gedaan.

 

Tijdens het zeer smakelijke diner kwam echter al snel de ware aard van de excentrieke, hilarische broeders en zusters aan het licht.

Deze nieuwe orde was niet alleen op zoek naar woonruimte, ook was zij uit op uitbreiding van het aantal leden van de toch wel ietwat dubieuze orde van samenwonende klooster-lingen.

Met humorvolle acties, tussen de dinergangen door, bespeelden zij de aanwezigen om hen te overtuigen van de goede bedoelingen, met zelfs een processie, “de Gouden eikel” voorop, vanuit de Bombardon naar het plein bij de kerk. Met zang en dans en luide aankondiging via de megafoon, werd heel Heythuysen op de hoogte gebracht.

Bij terugkomst in de refter volgde onverwacht de heiligverklaring van  fotograaf Kees.

Dat zal hem nog lang bijblijven!

Zelfs Sylvia en Cor bleken gecharmeerd van de broeders en zusters. Even leek het of zij er misschien wel aan dachten om in te gaan op de overtuigende toespelingen, zij waren er heel dicht bij…!

 

Doch het ware verhaal van de komst van de Kloosterorde naar Heythuysen bleef, natuurlijk, een mysterie.

 

De eindconclusie was niet moeilijk.

Tonieëlgroep Heitse maakte een groot feest van deze avond, waarin alle aanwezigen met plezier hun steentje bijdroegen, de in stijl aangeklede refter (menig klooster zal daar jaloers op zijn) met een goed verzorgd diner, kortom op alle fronten een zeer geslaagde avond.

 

Maar… we weten nu nog steeds niet of…..!


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »