2019 Kunst en Cultuurweekend zaterdag

Kindervoorstelling ‘Alle Dagen Feest’

 

Wat een heerlijke sfeer heerste er op zaterdagochtend 7 september in de Bombardon!

 Heel veel ouders, opa’s, oma’s waren -uiteraard met hun kroost- naar De Bombardon gekomen om te genieten van de voorstelling ‘Alle dagen feest” van Tijl Damen.

 

 

En een feest wás het. Tijl nam de kinderen mee op muzikaal tournee, ieder kind mocht meedoen, maar ook de (groot)ouders konden de dans niet ontspringen: zo moest een moeder als een paard door de hele zaal huppelen met de nodige kleintjes in haar kielzog, en een opa moest een flauwvallende de koning spelen. De hilariteit was groot.

 

 

Na afloop waren de kleintjes behoorlijk moe, maar Tijl ook.

 

Zaterdagavond: Sunset Sound Boulevard

 

Na de fantastische ochtendvoorstelling voor de jongste jeugd was het zaterdagavond tijd voor muziek.


 

Een optreden van The New Orleans BrassConnection (NOBC) en de coverband Greenfield stonden bij de Bombardon op het programma.

NOBC, een Brassband uit Maastricht en omgeving, met de zo bekende jazz-, gospel en blues streetmusic, zoals die in de geboortestad van de Jazz - New Orleans-  nog steeds op straat te horen en te zien is en ingezet wordt bij alle gelegenheden.
Een 8- koppige bezetting met blazers, snaredrum en bassdrum.

Greenfield, de coverband uit Roggel, met ook blazers in haar formatie. Een vertolking van  nieuwe en oudere nummers uit het rock/pop circuit, met uitstekende zang van een front-woman.

 

 

Beide Bands wisselden elkaar af en trakteerden de bezoekers op een gevarieerd programma van jazzy Street traditionals, evergreens en veel bekende nummers uit het recente populaire muziekgenre.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »