2019 Kunst en Cultuurweekend vrijdag

KUNST EN CULTUUR WEEKEND 2019

Opening en filmavond

 

Vrijdag 6 september vond bij Meetingpoint Nassaurie te Grathem de start van het Kunst en Cultuur Weekend Leudal plaats.

 

 

Na de officiële opening door voorzitter Jan Kraak en Wethouder Robert Martens werd in de grote zaal de film “De Partizanen” vertoond. Een meeslepend relaas over de aangrijpende gebeurtenissen van gewone mensen in een ongewone tijd in Baarlo, aan het eind van de 2e wereldoorlog. Sober en ingetogen verbeeld door een prima acterende cast, met Huub Stapel, Rik Launspach en Jaap Spijkers voorop.

 

 

De film, beschikbaar gesteld door Het Filmhuis en in dank aanvaard door SKCL, was in het actuele kader van “Leudal 75 jaar bevrijd”, een opmaat naar de uitvoeringen van het grootse openluchtspel “Vossen van de Spik”, waarvan de première plaatsvond in de 2e week van september. 

 

 

Vanwege de lange duur van de film konden de aanwezigen in de pauze gebruikmaken van het aanbod van prima verzorgde, belegde broodjes van Supermarkt de Spar uit Baexem.

De vrijwilligers van de Nassaurie zorgden er op uitstekende wijze voor dat het de aanwezigen aan niets ontbrak.


Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »