Limburg Festival 2018 - 8 t/m 12 aug

Vijfdaagse theatrale ontdekkingstocht door Midden-Limburg 

Woensdag 8 augustus gaat theaterfestival Limburg Festival weer van start. Midden-Limburg als podium voor een vijfdaags festival, tot de nek toe gevuld met theater, kunst, muziek en alles wat daartussen ligt. Deze 36e editie strijken maar liefst 57 (inter)nationale theatergezelschappen in neer in Limburgs enige Vallei der Verbeelding. Er zullen 187 voorstellingen te zien zijn op 35 verschillende locatie. Een 20-tal daarvan zijn een première voor Limburg. Dat wordt vijf dagen smullen van hoogstaand verrassend theater dat de op een laagdrempelige manier aangeboden wordt. Maar niet alleen het theater is verrassend, ook de locaties, op vaak bijzondere en verborgen plekken, zijn dat.  

Lopen, fietsen, varen... ga mee op ontdekkingstocht! 

Bijzonder theater op bijzondere locaties zijn het uithangbord van het Limburg Festival. Nationale toppers in dit genre zoals George en Eran, BOT, Duda Paiva, deJong&deWitte, Matzer Theaterproducties en Ekaterania Levental hebben inmiddels hun weg naar het Limburg Festival gevonden. Ga er maar goed voor zitten want zij schuwen de grote thema’s niet. Maar ook relatief onbekende gezelschappen als Souding Bodies, Mediaridders en Club Classique staan dit jaar op het Limburg Festival menu.

Maar er is nog zo veel meer! Wat te denken van de vele bijzondere theatrale tochten. Maak kennis met jong talent tijdens Nestvlieders, ontdek hoe mooi opera kan zijn tijdens Ommetje Opera of laat je meevoeren in de wereld van dans bij de Dans Promenade. Je kunt ook op de fiets het mooie Midden-Limburgse landschap verkennen terwijl je onderweg verrast wordt door theater voor het hele gezin. Ben je meer het type dat veel wil zien maar weinig wil bewegen? Dat kan! Laat je dan rondvaren op de Maasplassen tijdens de TOM Cruise. 

Geef een Toegift

Sinds dit jaar is het Limburg Festival aangesloten bij De Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals. Met de aangesloten festivals starten we met het project ‘De Toegift’. Door het hele land wordt publiek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen. Zo helpen we elkaar om de podiumkunsten toegankelijk te maken voor een breder, nieuw publiek. Ook het Limburg Festival is trotse deelnemer aan dit project. En wel met de voorstelling Monsters van Duda Paiva Company, te zien op zaterdag 11 augustus om 16u15 in TheaterHotel De Oranjerie. 

Het Limburg Festival trekt in deze samen op met Stichting Leergeld en Vluchtelingenwerk Roermond. Deze instanties zorgen ervoor dat de kaarten bij de juiste personen terecht komt.

Reserveren

Kaarten zijn te bestellen via de ticketservice van Theaterhotel De Oranjerie of kijk op onze website.

Begin je ontdekkingstocht op onze website www.limburgfestival.nl en laat je verrassen!