Limburg Festival,

35 jaar op rij het decor voor bijzonder theater op bijzondere locaties.

Theater op locatie

Het Limburg Festival is uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste Limburgse theaterfestivals. Het festival maakte in de loop der jaren het programmeren van ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ en het neerzetten van verrassende theatertochten tot haar specialiteiten. Het Limburg Festival wil zo blijven verrassen en verbazen, verwonderen en verhalen. Er zullen weer voorstellingen te beleven zijn in boerderijen, schuren, fabrieken, kerken, de Maas en diverse plekken in de natuur. Tijdens deze 35ste jubileumeditie staan meer dan 125 voorstellingen op zo’n 40 locaties in en rond Roermond, Leudal, Weert en Maasgouw. Daarnaast zijn er nog uitstapjes naar Echt, Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg. Beleef het met ons mee van woensdag 23 tot en met zondag 27 augustus.

Opening in Horn

Het Limburg Festival opent het 35-jarig jubileum op woensdagavond 23 augustus met een heus klassiek concert in de Sint Martinuskerk in Horn. Maar dan wel een concert met een vette, vette knipoog, Pakske Klassiek. Voor die knipoog staat de medewerking van Die Verdammte Spielerei, André Manuel en Margje Wittermans garant. Ook zal voormalig Limburg Festival bestuurslid en tevens Limburgs Gedeputeerde Daan Prevoo zijn opwachting maken tijdens dit concert.

Line-up 2017

In de line-up van de jubileum-editie staan verder onder andere: Het Nieuwstedelijk, Nieuwe Helden/Lucas de Man, Ekatarina Levental, Hoge Fronten/Lieke Benders, PETITcomité, Theatergroep Flint, Sien Vanmaele, Mario Leko, Jelena Kostic/Dans Brabant, Marike Jager/Shailesh Bahoran, Dansgezelschap Project Sally Maastricht, Mami Izumi, Rita Hoofwijk, Theater Gnaffel, Geplukt, Margje Wittermans, Hanne Roos, André Manuel, Manship, Gromic, Mr. Dyvinetz, Ulik, Duo Laos, Restvorm, Mimo Karcocha, Michelle Fois, Papa Adama, Fresh Label Studios, Germaine Sijstermans/Merlijn Huntjes, Piepschuim, Contenco, Ananda Puijk, Vincent de Rooi, PikPalace, Kunstbende Zomertour, Het Laagland, Opera Zuid, Ben Heijnen, Nienke Nasserman, Close Act, Bonpardon, Jaardu, Les Busiciens, de Kopsalon en Theater Tieret. 

Kaartverkoop

De online kaartverkoop start op maandag 24 juli, om 09u00. Vrienden van het Limburg Festival kunnen gebruik maken van de pré-sale, die start 1 weekje eerder, op maandag 17 juli, ook om 09u00. Voor meer informatie over het programma en om te reserveren check t.z.t: www.limburgfestival.nl

Het Limburg Festival bestaat uit 7 zeer verschillende onderdelen. Nog steeds zijn er de bekende en succesvolle onderdelen zoals het met straattheater gevulde De Gekleurde Stad, de theaterfietstochten Natuurlijk…Theater, de operawandeling Ommetje Opera en de theatervaartocht TOM Cruise. En uiteraard vergeten we de allerkleinsten niet. Die zijn welkom tijdens de Kindermiddag, dit jaar op donderdag 24 augustus in de ECI te Roermond. En de organisatie is erg verheugd dit jaar wederom weer in de gemeente Weert neer te kunnen strijken. 

Dans Promenade

Maar er is meer. De vernieuwing van het festival zet zich dit jaar gestaag door. Verleden jaar was daar het nieuwe programmaonderdeel Dans Promenade. Dit jaar komt daar de theaterroute Nestvlieders bij. Een theatrale wandeltocht met een platformfunctie voor jonge kunstenaars en - performers. Daarbij leggen we ook graag de verbinding tussen professionals in de kunsten en talenten uit de regio. Alle straattheatervoorstellingen en de Kindermiddag zijn gratis toegankelijk en voor ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ wordt een relatief lage entreeprijs gevraagd.

 

Affiche 2017

Het Limburg Festival is met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers een van de grootste culturele evenementen van de provincie Limburg. Het festival streeft ernaar deze positie in de toekomst te verankeren in Midden-Limburg. Het programma 2017 getuigt van verfrissende vernieuwingsdrang. Na 35 jaar is het festival dan ook nog steeds springlevend. De festivalposter is een ontwerp van Ontwerpburo M (Marjo Peeters, Nunhem) met foto’s van Tycho Merijn, Johathan Wannyn en Robert Sanders.

 

Kaartverkoop

De online kaartverkoop start op maandag 24 juli, om 09u00. Vrienden van het Limburg Festival kunnen gebruik maken van de pré-sale, die start 1 weekje eerder, op maandag 17 juli, ook om 09u00. Voor meer informatie over het programma en om te reserveren check t.z.t: www.limburgfestival.nl