Agenda

Jeugdproject ‘Creatieve Afvalverwerking’

Opzet Jeugdproject Creatieve Afvalverwerking

2 parallelklassen van Scholengemeenschap Sint Ursula te Heythuysen afdeling VMBO (brugklassen) nemen deel aan een project waarbij plastic afval wordt verzameld, gereinigd, bewerkt en geperst. Het verzamelen van afval wordt voorbereid door een werkgroep van leerlingen.

Zij proberen de dorpsgemeenschap te betrekken bij het verzamelen van zwerfafval (plastic).  Daarna worden er door de leerlingen gedurende 10 vrijdagen in een creatief proces, onder begeleiding van de kunstenaars Michiel Romme en Guus van den Akker, kunstzinnige objecten en installaties van gemaakt. Het project vindt plaats onder de noemer van het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming).

 

            

 

Op 8 juli vindt er in samenwerking met de Stichting Kunst en Cultuur Leudal een eindpresentatie plaats van de resultaten en prestaties. 
Deze zijn te bezichtigen op het voorplein van het gemeentehuis van Leudal.
De opening zal rond 13.00 uur zijn door de burgemeester en de wethouder van Cultuur van Leudal.

Stichting Kunst en Cultuur Leudal

Creëert culturele en kunstzinnige activiteiten binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. Zij wil binnen een flexibele, kansrijke en innovatieve structuur Leudal-eigen kunst- en cultuuractiviteiten laten opbloeien. Zij wil -aanvullend op het bestaande, organisch gegroeide, culture...

lees meer »